petak, 18. maj 2018.  11:11h
Pročitano 1403 puta

Ovog vikenda besplatni preventivni pregledi u Domu zdravlja

Merenje pritiska, EKG i određivanje holesterola i triglicerida, samo su neki od besplatnih preventivnih pregleda koje će građani u nedelju 20. maja od 8 do 16 časova, moći da urade u prokupačkom Domu zdravlja.

Dom zdravlja u Prokuplju Dom zdravlja u Prokuplju ljubiša mitić

Nadležni u ovoj ustanovi kažu da je ovo nastavak akcije koja se sporovodi na nivou Srbije i gde prokupačka ustanova uzima aktivno učešće kako bi izašla građanima u susret i pomogla da se eventualne bolesti preduprede.

Otkrivanje svih vrsta bolesti u ranoj fazi je vrlo bitna u procesu izlečenja. Na ovaj način izlazimo u susret vim građanima, pa i onima koji iz nekog razloga nemaju zdravstveno osiguranje pa čak ni zdravstvenu knjižicu – rekla je direktorka Doma zdravlja Zorica Momčilović.

Ona ističe da pored pregleda, pacijenti I građani koji dođu da provere svoje zdravlje, mogu čuti i korisne savete stručnih lica o zdravoj ishrani i zdravim stilovima života.

Inače, prokupačka ustanova je sredinom aprila obnovila sertifikat o akreditaciji u narednih 7 godina.

U Domu zdravlja su posebno ističu jak partnerski odnos između pacijenata kao korisnika usluge i zdravstvenih radnika, kao pružaoca usluge, a prvi put su akreditovani 2015. godine na period od 3 godine.

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display