sreda, 31. maj 2017.  14:25h
Pročitano 1979 puta

Preventivni pregledi u centru Prokuplja

Merenjem šećera u krvi, krvnog pritiska i deljenjem promotivnog materijala, prokupački Dom zdravlja realizovao je akciju u centru Prokuplja, koja se sprovodi u okviru obeležavanja 31. maja, Svetskog dana bez duvanskog dima.

Preventivni pregledi Doma zdravlja u centru Prokuplja Preventivni pregledi Doma zdravlja u centru Prokuplja ljubiša mitić

Pregled građana na terenu, radili su zaposleni u Preventivnom centru i Patronažne službe prokupačke zdravstvene ustanove.

Imali smo veliki odziv građana, mnogi su iskoristili priliku i onako usput, na brzinu proverili svoje zdravstveno stanje. Ono što je simptomatično i upadljivo, dijagnostikovan je veliki broj građana sa povećanim nivoom šećera u krvi, a da većina to nije ni znala. Svima je preporučeno da se u narednom periodu jave svom izabranom lekaru – kažu nadležni u realizaciji ove akcije. 

U sklopu obeležavanja današnjeg dana, u holu Doma zdravlja  je prikazana prezentacija o štetnosti duvana za zdravlje i život svake osobe bez obzira na pol, staros i nacionalnu pripadnost, budući da je duvan jedan od glavnih izazivača kardiovaskularnih i malignih bolesti a može i dovesti do hronične opstruktivne bolesti pluća.

Autor:  LJ. M.
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display