nedelja, 4. oktobar 2015.  22:45h
Pročitano 2947 puta

Novi uspeh prokupačkog maratonca

Igor Stanojević iz Prokuplja osvojio je prvo mesto na državnom prvenstvu u polumaratonu (21,1 km) koje je danas održano u Kragujevcu.

Igor Stanojević Igor Stanojević

Od prijavljenih 500 takmičara iz zemlje i okruženja, Igor je u svojoj kategoriji ostvario uspeh za ponos, istrčavši stazu za 1 čas, 18 minuta i 10 sekundi, što je za dva minuta bolje od svog ličnog rekorda do sada.

Osim fantastičnog rezultata koji je postigao Stanojević, na ovom takmičenju učestvovali su i Mia Stanojević, Darko Krasić i Bogdan Miladinović, svi iz Prokuplja.

Ono što je zajedničko za sve takmičare je da sami treniraju, bez kluba i svi njihovi rezultati na trkama su rezultat njihovih napornih treninga i podrške koju imaju od svojih porodica.

Uspeh Igora Stanojevića u Kragujevcu je u stvari samo nastavak serije dobrih rezultata koje ovaj maratonac postiže u ovoj godini.

Na polumaratonu u Sarajevu pre petnaestak dana Stanojević je u konkurenciji 1.500 takmičara osvojio osmo mesto u opštem plasmanu, sa vremenom 1h 20min 8s.igor sarajevo

Krajem juna u Novom Sadu trčao je noćni maraton(42,2km) i osvojio drugo mesto sa vremenom 3h00min31s.

Samo nekoliko dana nakon tog uspeha, u Beogradu je trčao polimaraton, trku Patrijaha Pavla” i osvojio šesto mesto sa vremenom 1h 23min 10s.

Igor je učestvovao i na polumaratonu u Nišu, gde je zauzeo četvrto mesto, kao i 25. mesto na Beogradskom maratonu.

U Rtanjskom polumaratonu u Boljevcu bio je najbolji u svojoj kategoriji, dok je u opštem plamanu osvojio treće mesto.

Za dvadesetak dana Stanojević će uzeti učešće na maratonu u Ljubljani gde je do sada prijavljeno preko 20. 000 ušesnika u maratonu i polumaratonu iz preko 80 zemalja sveta

Inače, Prokupčanin Igor Stanojević je doktor nauka fizičke kulture i radi kao profesor u Visokoj školi za vaspitače u Aleksincu.

Maratone i polumaratone počeo je da trči pre dve godine, a pre toga je dugi niz godina trenirao i spremao se za teške izazove.

Autor:  LJ. M.
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display