četvrtak, 13. decembar 2018.  11:42h
Pročitano 1661 puta

Fudbaler Luka Paunović sportista grada Prokuplja

Odnosom prema klubu, zalaganjem na terenu i van njega kao i doprinosu rezultatima i uspehu kluba, bili su samo neki od kriterijuma koji su odlučili da komisija sastavljena od predstavnika grada, Sportskog saveza, klubova i novinara izabere kapitena OFK Topličanina Luku Paunovića za sportistu grada Prokuplja u 2018. godini. Za najuspešniju seniorku izabrana je rukometašica ŽRK Toličanin Jovana Jovanović, najuspešniji klub Stonoteniski klub Topličanin, najbolji trener je Ivan Petrović iz ŽRK Topličanin dok je nagradu za životno delo dobio Vule Vuković predsednik KK Prokuplja.

Komisija za izbor sportiste Prokuplja Komisija za izbor sportiste Prokuplja ljubiša mitić

Komisija je ove godine odlučila da zahvalnicama nagradi sve mlade i perspektivne sportiste, pred-pionire, koje su predložili klubovi a njih je bilo 8 u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U kategoriji pionirke i pionira, prestižna priznanja otišla su  u ruke Natalije Pavlović iz Streljačkog kluba Topličanin 1887. i Uroša Grujića iz Gimnastičarskog kluba Topličanin, za kadetkinju i kadeta izabrani su Anđela Popović iz Ženskog odbojkaškog kluba Topličanin i Lazar Mladenović iz Rukometnog kluba Topličanin.

U juniorskoj konkurenciji najbolja juniorka je Anđela Milovanović iz ŽRK Topličanin, a junior Mateja Jović član Bokserskog kluba Toplica.

Najveća polemika i nedoumica komisije, bila je oko izbora sportiste grada u seniorskoj konkurenciji, jer su u užem izboru bila tri kandidata koja su u ovoj godini zaslužila da ponesu najveće sportsko priznanje grada.

Uz dobitnika Paunovića, ništa manje zasluge u 2018. godini, nisu u svojim klubovima pružili i dali i Ljubomir Janićijević iz RK Topličanin i Nikola Terzić iz KK Prokuplja.

Odlučilo je preglasavanje, koje je tesnom većinom na kraju bilo u korist kapitena OFK Topličanina.

Inače, sportista grada Prokuplja bira se posle pauze od jedne godine, nakon što je lokalna samouprava i Služba za sport bez ikakvog valjanog objašnjenja i razloga, 2017. godine odlučila da te godine ne organizuje prestižnu manihestaciju koja se održava poslednjih nekoliko decenija.

Ove godine „greška“ je ispravljena, a dobitnicima će svečano biti uručene nagrade 21. decmbra u 18 sati u jednom prokupačkom restoranu.

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display