ponedeljak, 3. decembar 2018.  16:07h
Pročitano 1724 puta

"Akademija 10" na pragu da dovede ozbiljna pojačanja za nastavak sezone

Iako je kompletna ekipa iz prvog dela koja je i izborila jesenju titulu u prvenstvu Topličke okružne lige ostala na okupu, rukovodstvo „Akademije 10“ već planira nova pojačanja kako bi konkurencija bila još jača a samim tim bi se i kvalitet podigao na viši nivo.

FK "Akademija 10" FK "Akademija 10" foto: arhiva lj.m.

Prema rečima nadležnih u klubu ozbiljno se razmišlja o dovođenju bar nekoliko igrača sa kojima su u toku pregovori, a pregovara se sa igračima koji će pojačati poziciju u špica, half linije i na sredini terena, kao sa još jednim golmanom.

Vanja Stojanović, predsednik kluba kaže da će akcenat pri odabiru biti pre svega na mlađim igračima, koji bi tokom drugog dela sezone stekli potrebno iskustvo i ispunili bonus koji je potreban za zonski rang takmičenja, za koji je „Akademija 10“ uz Badnjevac koji je na drugoj poziciji, najozbiljniji kandidat.

I pored svih problema i praktično bez i jedne utakmice odigrane na svom terenu, jer smo kao domaćini igrali na stadionu FK „Žitorađa“, ovi momci su pokazali volju ali i kvalitet koji imaju. Vrlo je važno da smo svi jedinstveni i da ne odustajemo od zacrtanog cilja sa početka prvenstva, a to je ulazak u Zonu. Ne želimo da ništa prepustimo slučaju, zato već radimo na dovođenju još nekoliko igrača koja će pojačati konkurenciju u timu – rekao je Stojanović.

Ne želeći da ulazi u razloge, Stojanović napominje da „Akademija 10“, iako  nije finansirana iz gradske kase kao svi ostali klubovi sa teritorije prokupačke opštine, je jedna od retkih ekipa u ovom rangu takmičenja, koja je svoje finansijske obaveze iz prvog dela izmirila u potpunosti.

Inače, kao veliko pojačanje za klub i atmosferu u ekipi, već viđeni „akademac“ je Ivan Knežvić – Meduza.

Kako naglašavaju iz uprave kluba, pregovori sa ekipom „Jastreb“ iz Blaca, čiji je dres nosio tokom prvog dela sezone su u završnoj fazi, pa se očekuje da popularni „Meduza“ uskoro i zvanično pojača prokupčane.

Radi se o defanzivnom veznom igraču, koji je omiljen kod prvotimaca „Akademije“, pa se očekuje da će kako na terenu, Knežević dati nemerljiv doprinos pozitivnoj atmosferi i van njega.  

 

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display