nedelja, 19. avgust 2018.  13:54h
Pročitano 3132 puta

Počinje Toplička okružna liga, "Akademija 10" novi klub na fudbalskoj sceni Prokuplja

Utakmicom u okviru 1. kola Topličke okružne lige protiv ekipe Borca iz Držanovca, FK "Akademija 10" započeće svoj put ka vrhu i neskrivenim ambicijama da ove sezone bude hit u Prokuplju i jedan od favorita za osvajanje prvog mesta u prvenstvu.

FK "Akademija 10" FK "Akademija 10" ljubiša mitić

 

Ekipa sastavljena od igrača koji su prošli određene fudbalske škole a mnogi od njih su u prošloj sezoni bili i među najboljim prvotimcima u klubovima gde su igrali, već u pripremnim utakmicama sa ekipama iz zonskog ranga takmičenja, pokazali su da znaju da igraju fudbal i da svojim kvalitetom prave razliku.

Ipak, prvenstvo je dugo i sve će to morati da pokažu i na terenu, a prvu priliku za to imaće već danas od 17 časova.dres

I pored toga što ne beže od uloge favorita, igrači su svesni da ova utakmica neće biti ni malo laka, poštuju protivnike ali ipak veruju u svoe znanje i kvalitet.

U prijateljskim  utakmicama koje smo u sklopu priprema za prvenstvo odigrali sa zonaškim ekipama u Kuršumliji i Blacu, pokazali smo da imamo igrače koji zaslužuju veći rang takmičenja od ovog u kome sada nastupaju. Ipak, ono što ih vezuje za ovaj tim i klub a što je po meni mnogo važnije, je pre svega drugarstvo i hemija koja je napravljena u ekipi. Prva utakmica u prvenstvu je uvek nezgodna i očekujemo jak otpor domaćina pa zato moramo biti oprezni i od starta pokušati da nametnemo svoj ritam i da na terenu pokažemo i dokažemo ono što se od nas očekuje, a to je pobeda – rekao je kapiten ekipe "Akademija 10" Nenad Marković. 

Inače, sve utakmice 1. kola igraju se danas (nedelja) u 17 časova, a sastaju se:

- Partizanski put : Jastreb

- NS Tatko : Svetlost

- Pobeda : Real

- Spartak : Kosovac

- Jug Bogdan : Mladost 1982

- Omladinac : Dundjerski

- Kaćuša : Polet

Utakmica koja je trebalo da se odigra u Blacu, između Trbunja i Pejkovca je odložena.

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display