petak, 25. januar 2019.  19:13h
Pročitano 2709 puta

Dok traju protesti građana, bojkot lokalnog parlamenta

Nakon zahteva građana a usled nemogućnosti i opstrukcije rada u Skupštinskim odborima i komisijama, kao i potpunoj blokadi dijaloga sa opozicijom već duže vreme, Odbornička grupa "svi za Prokuplje" na čelu sa DSS - om, do daljeg će bojkovati rad Gradskog parlamenta. 

Gradska skupština Prokuplja Gradska skupština Prokuplja arhiva ljm

Odluka je doneta posle sinoćnjeg sastanka svih opozicionih stranaka u Prokuplju, na kome je jednoglasno odlučeno da se istupi iz klupa lokalnog parlamenta koji je kako tvrde “obesmišljen i gde se odlukom i voljom većine koju predvodi Srpska napredna stranka ne retko krši zakon”.

Ujedno, opozicione stranke će od ove subote, kao građani aktivno podržati proteste nezadovoljnih građana i dok protesti traju ne žele da učestvuju i daju legitimitet “lakrdiji koju režim naprednjaka sprovodi na nivou grada ali i čitave države”.

Ovakav potez je usledio nakon zahteva građana i nemogućnosti u radu Skupštinskiih odbora i komisija kao i u potpunoj blokadi u radu na boljitku gradjana Prokuplja. Ovaj stav podržaće sve opozicione partije u Gradskoj skupštini – rekao je odbornik opozicione DSS u Prokuplju dr Bojan Kocić.

U zajedničkom saopštenju koje su pored opozicionih stranaka, podržale i Grupe građana ali i pojedini sindikati, pozivaju se svi građani Prokuplja da se ove subote 26. januara u 18 sati okupe na trgu Topličkih junaka u što većem broju i da svi zajedno uzmu učešće u građanskom buntu koji se širi Srbijom, usmeren protiv diktature režima Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.setnja 5

Nedvosmisleno su podržana i 2 zahteva sa prvog protesta, ostavka poslanika Darka Laketića koji je Prokuplje iskoristio kao usputnu stanicu da bi se iz Kosovske Mitrovice dokopao Beograda gde živi sa porodicom, kao i hitne ostavke i smene penzionera u gradskoj vlasti koji su na odgovornim funkcijama, od članova Gradskog veća do raznoraznih podpresednika i savetnika.yahtevi

Dogovoreno je da se nakon subotnjeg okupljanja, zahtevi u zvaničnoj formi pošalju nadležnim državnim institucijama u Srbiji, kao i predstavnicima lokalne vlasti u gradu.

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display

Najnoviji oglasi