četvrtak, 5. oktobar 2017.  15:08h
Pročitano 2479 puta

Prekinuta sednica parlamenta, nakon uvreda i opomena jedan poslanik udaljen iz skupštinske sale

Poslaniku Dveri Srđanu Nogu danas su izrečene dve opomene i mera udaljenja sa sednice, dok je šefu poslaničke grupe opozicione SDS Marku Đurišiću izrečena opomena, jer je poslaniku SNS Darku Laketiću rekao da je konj.

Sednica parlamenta Sednica parlamenta http://www.blic.rs/

Kako piše Blic Đurišić je, u delu predviđenom za poslanička pitanja, govorio kako ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izbegava da se izjasni o tome ko je naložio rušenje objekata u Savamali, te kako nije govorio istinu kada je, ranije, rekao da protiv učesnika posleizbornih protresta neće biti prekršajnih prijava.

Na to je reagovao poslanik Laketić, ali se u skupšštinskom prenosu nije moglo čuti šta je rekao, da bi mu Đurišić dobacio: "Konju"!

Nogo je odbio da napusti skupštinsku salu, nakon dve opomene, isključivanja mikrofona i izricanja mere udaljenja sa sednice, pa je predsedavajući Veroljub Arsić najpre odredio desetominutnu pauzu, posle koje je Nogo prišao Arsiću negodujući zbog izrečenih opomena.

Arsić mu je rekao da ne prilazi stolu za predsedavajuće, te pozvao obezbeđenje da ga udalji iz sale, ali to se nije dogodilo.

Sat vremena pauze

Naime, prisutni poslanici su ustali iz klupa dok se Đogo sa Arsićem raspravljao, pa je Arsić saopštio da određuje jednočasovnu pauzu.

I nakon određivanja druge pauze, Nogo je sa svojim kolegama iz poslaničke grupe i dalje ostao u sali, pa je nakon nekog vremena predsednica skupštine Maja Gojković i definitivno prekinula sednicu, čiji je nastavak zakazan za sutra u 10 časova.

Inače, sve se to dešavalo u delu sednice predviđenom za postavljanje poslaničkih pitanja.

 

Autor:  Blic, Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display