sreda, 20. septembar 2017.  13:46h
Pročitano 1397 puta

Dveri nakon protesta: Da se čuje i druga strana

Protest Dveri i Zdrave Srbije ispred zgrade televizije "Pink", Vlade Srbije, Predsedništva i RTS bio je, između ostalog, značajan i po tome što je u potpunosti ogolio medijsku i političku scenu Srbije i pokazao kako funkcioniše sistem vlasti i medijski mrak pod kojim živimo.

U saopštenju koje je poslala Informativna služba Dveri, između ostalog se kaže:

Gotovo svi mediji u Srbiji preneli su isfabrikovanu vest sa televizije "Pink" o prebijanju novinarki, a izmišljena i montirana vest skoro svima je bila jedina informacija sa protesta.

Retko ko iz medija se pozvao na izveštavanje svog novinara sa terena, iako je većina medijskih redakcija imala svoje izveštače sa sva četiri mesta protesta, koji je bez ikakvih incidenata, trajao ukupno šest sati.

Gotovo niko iz medija koji su preneli nametnutu vest sa "Pinka" nije pozvao nikoga iz Dveri kao organizatora protesta da čuje i drugu stranu.

Ne samo da je televizija "Pink" napravila vanrednu emisiju posvećenu isključivo napadu na Dveri pod nazivom „Zveri iz Dveri", koja je uživo trajala više od pet sati, već su se u medijsku histeriju protiv Dveri uključile apsolutno sve snage vladajućeg režima.

Iz izveštavanja medija se uopšte ne vidi šta je bila tema našeg protesnog skupa, ko je sve govorio, kakvi su zahtevi izneti i da na protestu koji je na četiri lokacije i uz protestnu šetnju centralnim beogradskim ulicama trajao punih šest sati nije zabeležen niti jedan incident.

Za Dveri i Zdravu Srbiju, dva narodna poslanika, od kojih je jedan i predsednik parlamentarne stranke opozicije i jednog predsednika opštine u Srbiji, Dnevnik 2 RTS je bio zatvoren, ali je zato u tom terminu uživo gostovao jedan od glavnih promotera ideologije homoseksualizma u Srbiji, Goran Miletić.

Sve ovo zgodno dođe da se medijski sakrije režimski ulazak u vlast sa ratnim zločincima na Kosovu i Metohiji, lažna vest da je Putin podržao Srpsku listu i saradnju sa šiptarskim teroristima, organizacija već druge gej parade u Beogradu ove godine, istina o onome što su na protestu pričali radnički lideri iz Vranja, Niša, Aranđelovca i Beograda, ojađeni u pljačkaškim privatizacija za koje još uvek niko nije odgovarao.

Šta je zapravo najviše zabolelo vladajući režim?

Jedina opoziciona politička snaga koja se usudila da izađe na ulice, javno pozove narod da krene u sve masovnije proteste protiv vlasti i iznese istinu o Vučićevoj politici i stanju u državi, jeste Srpski pokret Dveri, sa svojim partnerima Zdravom Srbijom, Udruženim sindikatima Srbije „Sloga", Udruženjem sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije i Narodnim pokretom „Otadžbina" sa Kosova i Metohije.

Zabolelo ih je i to što su podršku protestu ispred "Pinka" i peticiji za zabranu rijaliti programa u Srbiji dali i predsednici Vojnog i Policijskog sindikata Srbije.

Šta im je još toliko zasmetalo da su morali da pokrenu celu medijsku mašineriju vlasti?

Odbrana televizije "Pink" je pitanje odbrane vlasti. Pad ove ružičaste stvarnosti i propagande označio bi i pad SNS sa vlasti.

Pokušavaju da na ovaj način vodeće predstavnike opozicije i najjaču skupštinsku opoziciju etiketiraju kao nasilnike i fašiste kako bi zaustavili nesumnjivi rast našeg rejtinga među opozicionim biračima.

Uplašili su se stvaranja novog opozicionog saveza u koji bi ušle političke stranke, grupe građana, sindikati, radnici, vojni veterani, penzioneri i seljaci.

Veoma im je važno da u povoju ubiju svaku ideju većih demonstracija protiv vlasti koje nesumnjivo slede ove vrele jeseni pred gradske izbore u Beogradu, gde vlast ne može lako da pobedi ili pokrade izbore.

Oni koji su simbol političkog i svakog drugog nasilja pokušavaju da optužbe za nasilje prebace na one koji sa tim dokazano nikada nisu imali nikakve veze i skinu sa sebe odgovornost za brojne slučajeve nasilja širom Srbije.

Imamo dokazane slučajeve nasilja od strane predstavnika SNS u Beogradu, Subotici i Kostolcu, Srbijom haraju kriminalne ekipe SNS koje prebijaju opozicionare na svim lokalnim izborima u Srbiji, za šta niko do sada nije odgovorao, a jedno izmišljeno nasilje Dveri predmet je čitave medijske pompe protiv nas.To je pelcer uspeha i mi smo krenuli tim putem u stvaranje jednog širokog narodnog opozicionog i patriotskog saveza. Reakcija vlasti nas uverava da smo na dobrom putu - navodi se u saopštenju Informativne službe OO Dveri Prokuplje

Iz svega navedenog može se zaključiti da je opozicioni protest Dveri i Zdrave Srbije više nego uspeo i da ga treba ponoviti.

To je očito ono čega se jedino plaši ova kukavička vlast: političke hrabrosti da im se suprotstavimo.

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display