četvrtak, 25. maj 2017.  15:09h
Pročitano 4590 puta

Upravni sud vratio mandate odbornicima sa kojima se poigrala lokalna vlast

Nakon što su ih bez pristanka i znanja sredinom aprila na vanrednoj sednici SO Prokuplje imenovali za članove Opštinskog veća a samim tim i oduzeli odborničke mandate, da bi ih posle samo jedanog radnog dan na redovnoj sednici razrešili sa funkcija, odornici Miloš Cvetković i Slobodan Mitić su uložili žalbe, koja je za Cvetkovića usvojena rešenjem Upravnog suda u Nišu gde se njemu vraća odbornički mandati, dok Mitić još uvek čeka presudu ali se nada istom ishodu.

Miloš Cvetković sa rešenjem Upravnog suda o vraćanju madata Miloš Cvetković sa rešenjem Upravnog suda o vraćanju madata ljubiša mitić

I Cvetković i Mitić najavljuju krivične prijave protiv odgovornih u lokalnoj samoupravi koji su se poigrali sa njihovim mandatima, ali i voljom naroda koji su ih birali u svojim izbornim jedinicama.

Cvetković kaže i da mu je zbog  svega što je preživeo tih dana jer je trpeo pritisak i "savete"sa raznih strana da „ne talasa, ne tuži jer bi mogao da ima problema i da izgubi posao“, narušeno zdravstveno stanje, te da ima lekarska uverenja iz tog perioda sa psihijatrije i drugih specijalističkih službi.

Podneću krivičnu prijavu protiv predsednika opštine Aleksandra Simonovića, predsednika skupštine Dejana Lazića, sekretara skupštine i predsednika kadrovske komisije – tvrdi Cvetković.

On pojašnjava da je u periodu kada se odigrao čitav cirkus u lokalnom parlamentu, bio na bolovanju.skupstina portal

Navodno su mu ljudi iz lokalnog SNS koji su nosioci opštinske vlasti u Prokuplju zamerili što se nije redovno javljao na telefon i tvrdili da se viđa sa opozicionim odbornicima.

Zvao me je telefonom više puta narodni poslanik i predsednik Opštinskog odbora SNS Darko Laketić koji mi je zamerio nejavljanje na telefon jer sam po njemu bio u obavezi da se javim, zanemarivši činjenicu da sam ja u tom periodu zbog srčanih problema i visokog pritiska bio na bolovanju i da se nikom nisam javljao na telefon – tvrdi Cvetković.

On se pita i kako je Opštinska kadrovska komisija bez ikakvih dokumenata, da nije osuđivan, da se ne vodi krivični postupak i druge potrebne papire za obavljanje funkcionerske funkcije, dala saglasnost na sve to.presuda portal

Naglašava da mu je narušen ugled i da će zbog toga tražiti odgovornost onih koji su prekršili zakon, a da će o čitavom slučaju u pisanoj formi obavestiti centralu SNS, kao i samog premijera i budućeg predsednika Aleksandra Vučića.

Ovo je dno dna vođenja lokalne politike, bez ikakvog morala i logike jer ovo nije jedini slučaj kršenja zakona onih koji prvi treba da ga poštuju. Neko ovom ludilu mora stati na put jer sa većinom koju imaju u lokalnom parlamentu, misle da mogu da izglasaju sve što požele pa i nemoguće stvari. O poštovanju zakona i o posledicama niko i ne razmišlja – ističe Cvetković.

I odbornik Mitić sa nestrpljenjem isčekuje rešenje Upravnog suda i najavljuje krivične prijave.mitic portal

Ja sam ugledan građanin Prokuplja, poznati sportista i sportski radnik i sa mojim ugledom ne može niko da se igra. Osim toga, odbornik sam od prvog saziva lokalnog parlamenta, dakle 27 godina i ovo nisam doživeo – komentariše Mitić.

Simonović nije primio rešenje, Lazić najavljuje vanredni pravni lek

Predsednik opštine Prokuplje Aleksandar Simonović nije se javljao na telefon, ali je u sms poruci napisao da nije primio rešenje Upravnog suda, te da ne zna o čemu se radi.

Ipak, za sva pitanja nas je uputio na predsednika SO Prokuplje Dejana Lazića jer je navodno to u njegovoj nadležnosti.

Sa druge strane Lazić tvrdi da uvidom u presudu Upravnog suda, postoji osnov za izjavljivanje vanrednog pravnog sredstva nadležnom sudu.

Do okončanja postupka po vanrednom pravnom leku, ne bih da se izjašnjavam o ovoj temi – kratko je prokomentarisao Lazić.

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display

Najnoviji oglasi