utorak, 18. april 2017.  19:56h
Pročitano 2949 puta

NAJKRAĆI MANDAT U ISTORIJI Bili većnici samo nekoliko sati, postavljeni pa smenjeni a da to nisu ni znali

Samo nekoliko radnih sati prošlo je od kada su dvojica odbornika SNS u prokupačkoj Skupštini imenovani za članove Opštinskog veća, a potom i smenjeni.

Sednica SO Prokuplje Sednica SO Prokuplje ljubiša mitić

Imenovanje se desilo na vanrednoj sednici koja je održana pre početka uskršnjih praznika 13. aprila, a smena je usledila danas, prvog radnog dana posle praznika.

Sada već dva bivša i odbornika i većnika iz redova naprednjaka Miloš Cvetković i Slobodan Mitić, smenjeni su isto kao što su i imenovani na nove funkcije, bez njihovog znanja i saglasnosti.

Da će ovo biti scenario za oduzimanje njihovih odborničkih mandata bilo im je jasno još prošle nedelje, i to prilikom imenovanja na više i bolje plaćene funkcije.

Tako su se i njihove, ali i tvrdnje opozicionih odbornika, obistinile jer se zapravo radilo o fiktivnom postavljenju zbog smene i oduzimanju odborničkih mandata obistinila.

Bez imalo uvijanja, na današnjoj sednici oni su razrešeni dužnosti, i na njihova mesta su imenovani novi članovi Opštinskog veća, a nesuđeni većnici su ostali i bez odborničkog mandata.

Slobodan Mitić, inače jedan od odbornika sa najdužim stažom u skupštinskim klupama prokupačke opštine, tvrdi da još ne zna razlog zašto mu je na ovako očigledan način oduzet mandat.PROKUPLJE slobodan mitic bivsi odbornik i clan veca

Kaže da se neće pomiriti sa odlukom većine i da će zaštitu svojih prava zatražiti pred nadležnim sudom.

Niko nije hteo ni da mi objasni koji je razlog za smenu i zašto su me ovako potcenili. Da su tražili mandat, ja bih im ga dao, jer sam odbornik u gotovo svim sazivima lokalnog parlamenta. Imao sam dobre rezultate u svojoj izbornoj jedinici, a sada mi neko vraća time što me ponižava - rekao je Mitić nakon smene.

I njegov kolega iz stranke i odborničke klupe, takođe nesuđeni većnik Miloš Cvetković pravdu će potražiti na sudu jer se "neće tako lako pomiriti sa činjenicom da mu je oduzet odbornički mandat".

Odmah nakon imenovanja za većnika, pretpostavio sam o čemu se radi. I tada sam rekao da većina može da me skine sa funkcije, ali ne i da me postavi bez moje saglasnosti. Duže vreme sam na bolničkom lečenju, trenutno sam u dnevnoj bolnici i čim se moje zdravstveno stanje popravi, podneću tužbu sudu - kratko je prokomentarisao Cvetković.

Opozicija je u ovoj situaciji podržala dvoje naprednjaka, konkretno DS, gde navode da je ovakav slučaj nezapamćen u lokalnom parlamentu.

Ovo je klasična zloupotreba vlasti jer se ovako ne vodi ni klub navijača, a ne lokalna vlast. Oni mogu da rade šta hoće, ali moraju da budu svesni da ne mogu dokle hoće. Neko će nekada preispitati sve ove njihove odluke - navode u DS.

Predsednik opštine Prokuplje Aleksandar Simović danas nije želeo da komentariše slučaj ekspresnog razrešenja dvojice članova veća, iako je samo pre nekoliko dana, kada su oni imenovani za većnike, rekao da se radi o kompetentnim ljudima iz oblasti sporta i rada sa omladinom.sednica so prokuplje 1

Jedino što je od njega bilo moguće čuti u sms poruci koju je poslao, jeste da će sutra od nadležnih opštinskih službi potražiti informaciju o tome da li će sada već bivši članovi Opštinskog veća Cvetković i Mitić primati funkcionerski dodatak u narednih šest meseci, odnosno 30 odsto od oko 70.000 dinara kolika je plata većnika iako su, ako se ne računaju neradni dani tokom Uskrsa, na ovoj funkciji proveli tek nekoliko sati.

Autor:  Ljubiša Mitić, Blic
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display

Najnoviji oglasi