četvrtak, 13. april 2017.  19:49h
Pročitano 4668 puta

DOVITLJIVA SNS Imenovali odbornike za većnike, da bi im oduzeli mandate

Unapređenjem do smene - to bi jednom rečju mogao da bude opis današnje sednice Skupštine opštine Prokuplje, gde su dvojica odbornika SNS unapređena u članove Opštinskog veća da bi, po njihovom priznanju, kasnije bili smenjeni, a mandati koje su osvojili oduzeti.

Sednica Skupštine opštine Prokuplje Sednica Skupštine opštine Prokuplje dragi stojkovic

Naelektrisanoj atmosferi tokom vanredne sednice prethodile su neopozive ostavke dva člana Opštinskog veća iz redova SNS, ali i imenovanje dvojice odbornika iz iste stranke koji će doći na njihovo mesto, i to na predlog predsednika opštine Aleksandra Simonović.

Sve ovo ne bi bilo toliko čudno da, po rečima jednog od njih, iza ove “rokade” zapravo ne stoji namera da on kasnije bude smenjen, čime će ostati i bez mandata.

Zbog “neposlušnosti” na ovaj način žele da mi oduzmu mandat. Duže od mesec dana sam na bolovanju, imam srčane probleme, ali me niko nije kontaktirao u vezi sa novom funkcijom. Ne želim i neću da je prihvatim. Mogu da razumem da neko može da me “skine” protiv moje volje sa nje, ali ni u Severnoj Koreji ne postoji da te neko protiv volje imenuje na ovako odgovornu funkciju. Pozadina svega je moj sukob sa ljudima koji vode SNS u Prokuplju, i na ovaj način žele da mi oduzmu mandat - kaže sada već izabrani član Opštinskog veća Miloš Cvetković.

Kako navodi, pozadina njegovog imenovanja je zapravo želja mu se oduzme mandat prelaskom na novu funkciju, kao i da sa nje bude smenjen na nekoj od narednih sednica.PROKUPLJE milos cvetkovic privatna arhiva

Cvetković zato najavljuje da će podneti krivične prijave protiv nadležnih u opštini, a pre svega protiv predsednika Simonovića, koji je rekao da ima njegovu saglasnost za ovo imenovanje.

Ja sam pod terapijom, pokušavam da sačuvam život i zdravlje, a pritom me niko nije ni pozvao da me pita kako sam i da mi zatraži mandat ukoliko im je stalo do toga. Dugo sam u politici, ali ovakav cirkus i zakulisne radnje nisam doživeo - rekao je Cvetković.

I drugi, bivši odbornik a sada član Opštinskog veća Slobodan Mitić zatečen je odlukom. I on odbija da prihvati funkciju, i ističe da ga niko nije kontaktirao u vezi sa izborom za većnika.

Mitić današnjoj sednici nije prisustvovao iz privatnih razloga.

Nije mi jasno ko stoji iza ove odluke i o čemu se radi. Odbornik sam već 27 godina, mnogo toga sam doživeo, ali ovo nikada. Nisam siguran ni da znam zašto ja nisam podoban, jer sam uvek radio u interesu stranke. Red je bilo da me obaveste - dodaje Mitić.

Predsednik Simonović sve rekao za govornicom

Od predsednika opštine Prokuplje Aleksandra Simonovića danas nije bilo moguće dobiti komentar, ali je u SMS poruci napisao da nema šta da doda na već rečeno.PAK 1930

Kako je naveo, kada je u pitanju većnik Mitić, radi se o vrhunskom sportskom radniku, nosiocu brojnih nagrada i medalja, dok je Cvetković osoba koja se bavi omladinom, da je bio šef Kancelarije za mlade, i da je nosilac mnogih projekata, “što je dovoljno da ga preporuči za vrlo značajnu funkciju u opštinskoj vlasti”.

Autor:  Ljubiša Mitić, Blic
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display