petak, 4. maj 2018.  13:47h
Pročitano 1557 puta

Počeli Drainčevi susreti pesnika u Prokuplju

Pedesetak pesnika iz Prokuplja, Blaca, Kuršumlije, Žitorađe i svih krajeva Srbije polaganjem cveća na Drainčev grob na Novom groblju u Beogradu, zvanično je otvorena tradicionalna književna manifestacija „ Drinčevi susreti pesnika“, koja se ove godine obeležava 49. put.

Nagrada Drainac Nagrada Drainac foto: arhiva lj.m.

Program Drainčevih susreta nastavlja se narednih dana u prokupačkoj Biblioteci muzičko-scenskim programom u kome nastupa glumac Danilo Petrović, Poetski-studio bilioteke i muzički bend „Bez Lene“ i dr.

Ove godine se obeležava 75 godina od smrti najpoznatijeg Topličkog pesnika, boema, koji je ostavio neizbrisiv trag u srpskoj književnosti. U okviru manifestacije posebnu pažnju privlači tribina koja će se organizovati na temu  „Ko su najbolji srpski pesnici 21. veka“, a na kojoj će učestvovati prorektor Univerziteta u Kragujevcu i profesor doktor Dragan Bošković -  rekao je direktor Narodne bilioteke „Rade Drainac“ Dragan Ognjanović.

On kaže da će na tribini poseban osvrt biti na najznačajnije pesničke pojave u prvih 17 godina 21. veka i ukazati na najvažnije crte i karkteristike pesničke scene u ovom vremenskom periodu.

U okviru manifestacije biće organizovano i “pesničko veče” gde će učešće uzeti najznačajniji mladi srpski pesnici.

Književna manifestacija „Drainčevi susreti pesnika“, po završetku majskog dela programa biće nastavljena u avgustu, tačnije 28. 29. i 30. avgusta 2018. godine.

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display

Najnoviji oglasi