nedelja, 31. decembar 2017.  16:22h
Pročitano 2752 puta

Boban Kostić dobio status umetnika

Za svoj dugogodišnji rad na negovanju i očuvanju tradicije, organizaciji mnogih manifestaciija i veliki doprinos u oblasti kulture, Prokupčanin Boban Kostić dobio je status umetnika instrumentaliste Srbije, priznanje koje dodeljuje Savez estradno - muzičkih umetnika Srbije.

Nagrada uručena Bobanu Kostiću Nagrada uručena Bobanu Kostiću foto: privatna arhiva

Prestižna nagrada je još jedan dokaz da Kostićev rad pre svega u Domu kulture gde je zaposlen kao muzički urednik, nije ostao ne primećen i dokazuje njegov umetnički kvalitet.

Ovo je velika čast i priznanje ne samo za mene kao umetnika, već i za kulturnu ustanovu u kojoj sam zaposlen, ali i za čitav grad. Smatram da mogu još mnogo da doprinesem afirmaciji i promociji tradicionalnih i kulturnih vrednosti, organizaciji mnogih manifestaciji i svih dešavanja koja će oplemeniti život u našem gradu. Laskavo priznanje je samo još jedan podstreh za još bolji i kvalitetniji rad – rekao je Kostić.

On ističe da mu je posebno drago jer je priznanje stiglo zbog njegovog rada i zalaganja u Domu kulture, od nesebičnog rada sa decom, pa do učešća u organizaciji mnogih manifestacija poputd Fedesa, Evergrin veče, Veče kafanske pesme te organizacije koncerata uz učešće najpoznatijih pevača koji pre svega neguju srpsku tradiciju.

Kostić je nagradu primio u društvu najpoznatijih umetnika Srbije.

Veoma sam srećan i ponosan što sam jedan od dobitnika nagrade. Velika je čast što sam u društvu velikana muzičke scene i što je moj rad, sviranje i vođenje orkestra i mnoge manifestacije koje sam pokrenuo u Domu kulture, ocenjivan od strane eminentnih umetnika poznatih  kako u zemlji tako i u inostranstvu – dodao je Kostić.

Kostić pojašnjava da su među nagrađenima bili velikani poput Ljubiše Pavkovića, Momčila Stanojevića, Vladete Kandića, Branka Belobrka, Lučijan Brankice Vasić Vasilise, Vasila Hadžimanova, Đorđa Marjanovića, Predraga Živkovića Tozovca, Zdravka Čolića, Radmile Karaklajić, Duška Gojkovića i mnogih drugih poznatih imena muzičke scene Srbije.

 

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display