petak, 8. decembar 2017.  15:18h
Pročitano 1675 puta

Pola veka postojanja Škole za obrazovanje odraslih u Prokuplju

Svečanom akademijom i prigodnim kulturno zabavnim programom u galeriji “Boža Ilić”, Škola za obrazovanje odraslih u Prokuplju  je obilježila 50 godina postojanja i rada.

Direktorka škole Radmila Dimić  sa gostima Direktorka škole Radmila Dimić sa gostima foto: Opština Prokuplje

Direktorka škole Radmila Dimić je obraćajući se okupljenima podsetila da je škola počela sa radom školske 1967. / 1968. godine sa 30 učenika u prvoj godini, uz konstataciju da je Osnovna škola za obrazovanje odraslih oformljena sa ciljem da smanji broj nepismenih osoba u Topličkom okrugu.

Danas je na evidenciji oko 1000 osoba  bez završene osnovne škole, a mi trenutno brojimo 92 učenika. Zadatak škole je da ova lica vratimo u sistem  i pomognemo im da se profesionalno osnaže i edukuju – rekla je direktorka Dimić.

Naglašava da škola intenzivno razvija programe profesionalne orijentacije i pokušava da sve učenike mlađe od 17 godina upiše u redovne srednje škole.

Mi nismo iznedrili nijednog profesora, lekara, ekonomistu, pravnika, doktora nauka, ali smo izveli na put ljude bez kojih sistem nebi mogao da funkcioniše, a to su  kuvari, pekari, vodoinstalateri, električari, vozači, čistači – dodaje Dimićeva.

Ističe da se rad sa odraslima u mnogome razlikuje od rada sa decom, pa je potrebno da i nastavni kadar bude mnogo tolerantniji i da ima razumevanja prema svojim “đacima”.

 

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display