utorak, 31. oktobar 2017.  14:27h
Pročitano 945 puta

Biblioteka nabavlja knjige za milion dinara

Nakon tek završenog sajma knjiga u Beogradu, prokupačka biblioteka „Rade Drainac“ će raspisati nabavku novih knjiga i naslova u vrednosti do milion dinara, koliko je ove godine izdvojeno iz lokalnog budžeta.

Knjige u biblioteci "Rade Drainac" Knjige u biblioteci "Rade Drainac" foto: arhiva

Predstavnici biblioteke tvrde da su sada najpovoljniji uslovi za kupovinu knjiga.

Pokrenućemo postupak javne nabavke, jer imamo kompletan uvid i u ono što je novo i najaktuelnije, a što se čuvalo da bude objavljeno na sajmu. Očekujemo da nabavka knjiga bude završena u decembru, kada će u drugoj nedelji ovog meseca, biti organizovana i izložba knjiga sa novim naslovima i knjigama - rekao je direktor Narodne biblioteke „Rade Drainac“ Dragan Ognjanović.

On je dodao da će posebnu pažnju posvetiti čitaocima na dečijem odeljenju biblioteke, te će za njih nabaviti najaktuelnije naslove, počev od slikovnica, pa sve do avanturističkih romana.

Ognjanović činjenicu da će dečije odeljenje ove godine dobiti najviše novih knjiga i naslova, pojašnjava da deca i omladinci do 18 godina čitaju više od ostalih, a u prilog tome se organizuje i tradicionalna akcija i besplatan upis prvaka svih škola sa teritorije prokupačke opštine.

Autor:  LJ. M.
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display