ponedeljak, 18. septembar 2017.  14:40h
Pročitano 1299 puta

Film o Prokuplju dobio nagradu za najbolju režiju

Igrano dokumentarni film "Kotrljanje" koji govori o Prokuplju, a u kome igraju  Branko Cvejić, Dragan Vujić, Eva Ras, kao i prokupački glumci Anastasija Cvijanović, Aleksandra Đorđević, Đorđe Stošić, Radosav Krivokapić i Predrag Slavković dobio je na međunarodnom "Viva film" festivalu u Sarajevu nagradu za najbolju režiju.

Premijera filma u Prokuplju Premijera filma u Prokuplju foto: arhiva

Režiser i scenarista filma Žikica Jovanović kaže da je ova nagrada u stvari potvrda da “Kotrljanje” uspešno promoviše mali grad sa juga Srbije širom sveta.

Uvek je veliko zadovoljstvo kada osvojite nagradu na nekom festivalu, jer je to potvrda da ono što radite vredi. Ako uzmemo u obzir da je ovo međunarodni festival, a još da se radi o filmu koji govori o vašem gradu, onda je sreća još veća - ističe Jovanović.

On podseća da je film rađen u produkciji Film kluba Prokuplje, a pored ove film je ranije dobio i nagradu za najbolji turistički film na "Vrmdža film" festu i specijalno priznanje Zlatna buklija.

plakat Kotrljanje

Jovanovića naglašava da se kroz ovaj film na jedinstven i drugačiji način priču o Prokuplju.

Ono što ovaj film čini drugačijim je to što priču o ovom mestu priča točak koji je ispao iz kamiona. Morali smo da budemo originalni i da uvedemo nove načine prezentovanja turističkih potencijala grada. Upravo je to šansa da za naše mesto čuju i bolje ga upoznaju širom sveta - istakao je reditelj filma Jovanović.

Film “Kotrljanje” je do sada prikazan na festivalima širom Srbije kao i Evrope i sveta, poput SAD, Bahama, Egipta, Italije, Grčke, Rusije, Letonije, Belorusije, Hrvatske.

Autor:  LJ. M.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display