ponedeljak, 29. februar 2016.  21:25h
Pročitano 17617 puta

Stravično: Vozač priznao da je pregazio devojčicu, branio se da je bio pijan

Nikola Bošković (24) iz Blaca koji je osumnjičen da je u subotu veče na pešačkom prelazu pregazio trinaestogodišnju devojčicu Nadu Bogićević saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Prokuplju.

Otac Radoljub i majka Dragana Otac Radoljub i majka Dragana

Prema prvim informacijama osumnjičeni je priznao da je pregazio devojčicu, ali se branio da je bio pijan i da nije mogao na vreme da je uoči.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo pritvor do 30 dana, ali do pisanja ovog teksta još uvek nije potvrđeno da li je veće sudija prihvatilo predlog za pritvor.bole

Kako saznajemo, Bošković se tereti za dva krivična dela i to teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i neukazivanje pomoći povređenom licu.

Alkotestiranjem nakon hapšenja alkometar je pokazao 2, 27 promila alkohola u krvi, ali će tačnu analizu pokazati uzorak krvi koja mu je uzeta odmah nakon toga.

Zaprećena maksimalna kazna je do 12 godina zatvora.

Osumnjičeni Bošković se tereti da je u subotu veče velikom brzinom vozeći automobil marke "golf" udario na pešačkom prelazu nesrećnu Nadu a nakon toga nastavio da vozi i pobegao sa lica mesta.

Prema nezvaničnim informacijama, on je nakon što je pobegao sakrio kola a zatim se vratio na mesto nesreće i gledao šta se dešava.PROKUPLJE raskrsnica

Neko ga je primetio iz mase i građani su krenuli ka njemu, a pravi linč je izbegnut samo zahvaljujući policiji koja je uhapsila i odvela mladića.

U kući porodice Bogićević iz Blaca odzvanja jecaj, tuga i vapaj od koga se krv ledi u žilama.

Još uvek niko ne može da veruje da nema više tragično nastradale Nade.PROKUPLJE nada

Majka Dragana skrhana od bola ponavlja rečenice koje odjekuju do juče mirnim blačkim sokakom „Ne želim ništa, samo hoću moju ćerku. Zašto su dozvolili da je ubije. Nema meni više života“.

Niko na ove reči nije ostao ravnodušan, pa su rodbina, prijatelji, komšije u glas plakali sa njom. Vrhunac tuge i bola nasato je kada je u belom sanduku telo nesrećne devojčice doveženo iz KBC Niš, gde je rađena obdukcija.

Pedesetak ljudi, najbližih prijatelja, komšija i rođaka koji su se okupili da poslednji put dočekaju nesrećnu Nadu zajecalo je od tuge.PROKUPLJE kovceg

Svi ponavljaju da se desila tragedija kakvu Blace ne pamti. Za oca Radoljuba i majku Draganu život bez Nade više nema smisla.

Radoljub se podseća da su je čekali 15 godina i da njihovoj sreći nije bilo kraja kada se rodila. Praktično, ona je sve što su imali i čitav svoj život su podredili njoj kako bi joj stvorili uslove za lep život.

Nema više naše mezimice. Zašto je morala da nastrada. Šta će nama život bez nje... – kroz plač priča nesrećni otac držeći desetak diploma koje je Nada tokom dosadašnjeg školovanja dobila.PROKUPLJE diplome nesrecne nade

Nada je pohađala kurs engleskog, dobijala nagrade za recitovanje, folklor, na raznim manifestacijama. Bila je svestrana devojčica, uvek nasmejana i umiljata.

Ona nikada nije prešla ulicu van pešačkog prelaza. Uvek kada bi išle zajedno, tražila je da pređemo na pešački. Bože, zašto si nam je uzeo – jeca majka Dragana.

Milan Dunjić, deda po majci nesrećne Nade priseća se da je njegova unuka kobne večeri prvo svratila do njegove kuće, koja je od njihove udaljena nekoliko stotina metara.Milan Dunjic deda devojcice

Donela nam je kiflice i pozvala drugaricu. Rekla je da ide na turnir, koji se održavao u blačkoj sportskoj hali. Tragedija se desila nakon završenog turnira, kada je sa drugaricama izašla da prošeta. Na žalost pokosio je čovek u sred centar grada na pešačkom prelazu koji je bio pijan i uz to vozio preo 100 kilometara na čas – kroz suze priča deda.

Građani se već dva dana i noći samoinicijativno okupljaju na mestu gde je tragično nastradala devojčica, pale sveće i mole se za pokoj njene duše.PROKUPLJE svece

Tokom dana je organizovan i tihi protest ispred zgarde policije, gde su građani tražili smenu načelnika PU Blace, kao i odgovornih koji su štitili bahatog mladića.

Taj mladić je imao ko zna koliko prijava, vozačka dozvola mu je oduzeta zbog ranijih prekršaja i opet je čitavog dana divljao po Blacu. Niko ga nije zaustavio, iako je ovo malo mesto i svi se znaju. Sumnjamo da mu je privilegije omogućio otac, koji je policajac u Blacu – tvrdi rođak devojčice.

Kaže da se moglo naslutiti da će bahati mladić izazvati nesreću.

Samo smo molili boga da nastrada neko stariji, ali eto sudbina je htela da uzme našu Nadu – dodaje on.

Naglašava da njihovo dete niko ne može da vrati među žive, ali je ovo kap koja je prelila čašu da se stane na put nasilnicima i da svako odgovara za svoje grehe i propuste i da ni jedna porodica ne doživi ovakvu tragediju.PROKUPLJE rodbina unosi kovceg

Policija nam piše kazne za pojas u gradu, kažnjava traktoriste i seljake koji obrađuju zemlju a divljaci se iživljavaju gradskim ulicama i niko ih ne sankcioniše. Ima još mnogo njih kojima želimo da neko stane na put pre nego što se desi tragedija i neko nastrada – kaže uplakani rođak.

Na današnjoj vanrednoj sednici Opštinskog veća opštine Blace, odlučeno je da dan Nadine sahrane (utorak 01. mart) bude proglašen za dan žalosti u ovoj opštini.PROKUPLJE otac radoljub sa slikom cerke nade

Inače, kako saznajemo osumnjičeni Bošković je višestruki povratnik u vršenju saobraćajnih prekršaja i krivičnih dela. Po tvrdnji meštana s obzirom da je sin policajca, imao je “privilegiju” da je od malena vozio bez vozacke dozvole, kada je istu i dobio počeo je sa nasilnom vožnjom, a ne retko hvatan je i za vožnju pod dejstvom alkohola i dr.

Pre nekoliko godina je udario u žardinjere kod pošte u Blacu. I tada je pobegao sa lica mesta ali ga je policija pronašla. Onda je njegov otac urgirao kod suda da plati žardinjere da mu se ne napiše krivična prijava pa je tako spasio sina nasilnika. Medjutim bahati mladić nastavlja da luduje kolima po gradu i prošle godine u centru grada udara devojčicu koja je upravljala motociklom i opet prolazi bez težeg sankcionisanja – tvrdi čovek blizak porodici Bošković

Sahrana tragično nastradale Nade Bogićević obaviće se u utorak 01. marta od 13 časova na groblju u Blacu.

 

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(38 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display