subota, 29. avgust 2015.  09:50h
Pročitano 2564 puta

Nezapamćena tragedija u selu: Dečaka ubila struja

U četvrtak nešto posle 19 časova u selu Kaludra, desila se velika porodična tragedija u kojoj je život izgubio osmogodišnji Nemanja Kovačević.

Tragično nastradali dečak, Nemanja Kovačević Tragično nastradali dečak, Nemanja Kovačević

Tragedija se dogodila u dvorištu porodične kuće kada je nesrećni dečak dohvatio prikolicu koja je bila u kontaktu sa strujnim kablom pod naponom. Usled strujnog udara dečak je zadobio teške povrede i u prvom trenutku je davao znake života, ali je na putu za prokupačku bolnicu “dr Aleksa Savić” preminuo.

Svi smo u šoku i još uvek ne možemo da verujemo šta nas je snašlo. Tuga i žalost za celu familiju. Juče je sa majkom bio u Blace kako bi kupio neophodne stvari za polazak u školu. Zašto se ovo desilo, trebalo je da krene u drugi razred – pita se kroz suze i plač tetka nesrećnog mališana Gordana Milenković.

Kaže da je Nemanja bio mirno i povučeno dete, odličan đak i dobar drug. Nezgoda se dogodila u dvorištu porodične kuće Kovačevića koji su tokom čitavog dana krunili kukuruz na mlinu koji se nalazio u traktorskoj prikolici. Već je trebalo da završe posao kada se desio nemio događaj.

Otac i Nemanjin i mlađi brat koji ove godine polazi u predškolsko bili su na prikolici. Nesrećni dečak se igrao u dvorištu, kada se u jednom trenutku približio prikolici i dohvatio metalne ivice rukom. Struja ga je odbacila na zemlju – sa velikom tugom priča Gordana.

Kaže da je nesrećni otac pokušao sve da pomogne mališanu, koji je u tom trenutku davao znake života. Čak ga je zakopa i u pesak, kako bi mu pomogao da izvuče elektricitet.

U međuvremenu je obaveštena Hitna služba prokupačkog Doma zdravlja koja je odmah krenula po pozivu. Da ne bi gubili vreme, roditelji su dečka stavili u kola i povezli ka bolnici. Sa Hitnom službom su se sreli između Male Plane i Kondželja.

Na žalost, dežurni lekar je na lice mesta mogao samo da konstatuje smrt. I pored toga pokušana je reanimacija, ali nije bilo pomoći za tragično nastradalog mališana.

Mali Nemanja je živeo u porodičnoj kući sa majkom Goricom, ocem Zoranom, šestogodišnjim bratom i babom i dedom. Živeli su skromno, a pre desetak dana su se vratili sa letovanja.

Radoje Kovačević iz Kaludre, rođak nastradalog mališana je samo dan pre tragedije pozajmio mlin da bi Kovačevići krunili kukuruz.

Tokom dana i ja sam bio da im pomognem. Stotinu puta smo se pre tragedije peli i silazili sa prikolice i nikom ništa. Mali Nemanja je bio bos kada ga je udarila struja, verovatno je zato i nastradao. Sreću da sačuvaju živu glavu imali su šestogodišnji brat i otac, koji su se u trenutku nesreće nalazili u prikolici. Fala bogu, bar njima nije ništa. Ipak, ovo je velika tragedija za sve nas. Do kraja života smo zavijeni u crno – kaže rođak.

 

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display