utorak, 23. oktobar 2018.  10:13h
Pročitano 1692 puta

Na Merdaru zaplenjeno skoro 7 tona espreso kafe

U kamionu bugarskih registarskih oznaka, koji je kroz Srbiju bio u tranzitu ka Uroševcu na Kosovo i Metohiji a koji je navodno prevozio aparate za kafu iz Navare u Italiji, carinici su na administrativnom prelazu Merdare otkrili i zaplenili 6,7 tona neprijavljene espreso kafe „lavaca“, čija se vrednost procenjuje na oko 58.000 evra.

Zaplenjena kafa Zaplenjena kafa foto: Uprava carine

Zaplena se dogodila 19. oktobra, kada su carinici na Merdaru posumnjali da se u kamionu kojim je upravljao bugarski državljanin nalazi i neprijavljena roba, pa su se odlučili za detaljan pregled, čime je utvrđeno da se pored prijavljene, nalazi i švercovana roba u njemu.

Po otkrivanju prekršaja vozač, 52-godišnji državljanin Bugarske, pokazao je još jedan dokument-profakturu za neprijavljenu kafu, koja nije bila deo tranzitne dokumentacije sačinjene prilikom ulaska u Republku Srbiju, koju je prethodno predao carinicima – saznajemo iz saopštenja Uprave carina.

Protiv bugarskog državljanina je pokrenut prekršajni postupak, a sud je u hitnom postupku doneo rešenje o oduzimanju neprijavljene espreso kafe, ali i kamiona, čime ukupna vrednost prekršaja premašuje 100.000 evra. 

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display