četvrtak, 18. oktobar 2018.  14:04h
Pročitano 2297 puta

Uhapšeni direktori iz Kuršumlije i Smedereva zbog sumnje da su prali pare

Pod sumnjom da su počinili krivično delo pranja novca, niška policija je uhapsila dva direktora, od kojih je jedan iz Kuršumlije a jedan iz Smedereva. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Prema podacima iz policije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije u Nišu, uhapsili su D.O. (56), bivšeg direktora u preduzeću “Hidrotim” i odgovorno lice “Metalac Kompani” iz Kuršumlije i D.J. (56) iz Smedereva, inače direktora preduzeća “MD Mitić Komerc” iz ovog grada.

Za dvojicu osumnjičenih se sumnja da su raspolagali novcem pribavljenim u nelegalnim transakcijama, a da su pri tom znali da novac potiče iz krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica, za koje se sumnja da su ga izvršili u predhodnom period. 

Sumnja se da je D.O. zaključio ugovor sa D.J. o osnivanju preduzeća “Snaga vode” kojim se obavezao da privredno društvo “Hidrotim” kao novčani ulog u novonastalo preduzeće uplati 8,8 miliona dinara. Mđutim, sumnja se da D.O. nije ispoštovao ugovor, već je novac bez saglasnosti skupštine osnivača, uplatio na račun “MD Mitić Komerc”, nakon čega je taj novac D.J. prebacio na račun “Metal Kompani” iz Kuršumlije – kaže se u policijskom saopštenju.

Osumnjičeni su zatim tim novcem raspolagali u redovnom poslovanju svojih privrednih društva “Metalac Kompani” i “Mitić komerc”. 

 

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display