ponedeljak, 2. jul 2018.  12:08h
Pročitano 1361 puta

Povređeno 8 berača višanja

Jedna osoba je zbog preloma nadlaktice prevezena u niški Klinički centar, a jedna zbog povrede glave zadržana na prokupačkoj neurologiji, dok je još 6 osoba prošlo sa lakšim povredama, nakon što se na lokalnom putu Babotinac - Mikulovac kod Prokuplja najpre otkačila, a zatim i prevrnula traktorska prikolica u kojoj su se prevozili sezonski radnici, berači višanja.

Ispred Urgentnog odeljenja prokupačke bolnice Ispred Urgentnog odeljenja prokupačke bolnice foto: arhiva lj.m.

Svi povređeni su sa područja Prokuplja i Leskovca, a prava je sreća da niko od njih nije nastradao.

Odamah po pijemu poziva, intervenisale su ekipe Hitne službe Doma zdravlja u Prokuplju i nakon ukazane pomoći na licu mesta, povređene prevezla na Odeljenje urgentne medicine bolnice “dr Aleksa Savić” u Prokuplju. Dva pacijenta su primljena sa težim povredama i oni su upućeni na dalje lečenje, dok su kod ostalih konstatovane lakše telesne povrede, pa su nakon pregleda pušteni na kućno lečnje -  kažu u bolnici u Prokuplju.

Inače, u vreme sezonskih radova u Topličkom kraju, tokom berbe višnje i šljive, često dolazi do ovakvih nezgoda, a gotovo identičan slučaj desio i se i pre nekoliko godina kada se takođe otkačila prikolica u kojoj su povređeni berači višanja.

 

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display