utorak, 14. novembar 2017.  11:17h
Pročitano 2323 puta

Nastavak suđenja nakon duševog veštačenja okrivljenog D. J.

Sudjenje za ubistvo Vojislava Blagojevića (26) pred Višim sudom u Prokuplju  prekinuto je do dobijanja rezultata lekara specijalista u Psihijatrijskoj bolnici Gornja Toponica kod Niša o duševnom stanju okrivljenog za ovaj zločin, D. J. (19) iz Prokuplja.

Vojislav Blagojević Vojislav Blagojević foto: arhiva

Advokati odbrane su tokom jučerašnjeg ročišta osporavali mišljenje i analizu ovlašćenog sudskog veštaka, neuropsihijatra iz Niša koja je dala izveštaj o stanju okrivljenog u vreme incidenta, a po kome je D. J. “bio sa smanjenom uračunljivošću, ali ne bitno”.

Ono što se takođe moglo čuti iz izveštaja neuropsihijatra je i da je D. J. pre ubistva Vojislava, popio šest do devet piva, dve čaše žestokog alkohola i tabletu “spida”.

Posebnu pažnju privuklo je i svedočenje nadležnih sa Instituta za sudsku medicinu iz Niša koji su pobili raniji iskaz okrivljenog da je do ubistva nesrećnog Vojislava došlo slučajno, nakon mlataranja nožem levo, desno u pokušaju da se odbrani.

Ubodna rana duboka od osam do deset santimetara je nastala direktnim ubodom i ne može se zadobiti mlataranjem noža levo desno – rekli su između ostalog sa Instituta.

Nakon pregleda fotografije noža koji je pronađen neposredno posle ubistva i za koji je okrivljeni priznao da je njegov, veštak sa niškog instituta je potvrdio da se tim nožem može naneti rana koju je zadobio Vojislav a od koje je ubrzo i preminuo.zgrada suda

Predhodne nedelje, svoje iskaze dali su okrivljeni D. J., kao i četvorica njegovih drugova koji su sedeli sa njim za stolom u kafani sporne večeri a koji su osumnjičeni da su učestvovali u tuči sa vlasnikom kafane ispred lokala.

Vojislav koji se slučajno zadesio na tom mestu, pokušao je da odbrani vlasnika, ali je ni kriv ni dužan izvukao najdeblji kraj jer je D. J. u jednom trenutku iz jakne izvukao nož i zabo ga pravo u srce dvadesetšestogdišnjem mladiću.

Svađa je počela zbog neplaćenog računa od oko 2.000 dinara, koje osumnjičeni nisu hteli da plate uz konstataciju da se to “stavi na račun gazde”.

D. J. je odmah nakon ubistva u noći između 08. i 09. februara uhapšen i od tada je u pritvoru prokupačkog Okružnog zatvora.

Prema iz Višeg suda, za krivično delo koje se okrivljenom stavlja na teret maksimalna zatvorska kazna je 15 godina. 

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display