četvrtak, 9. novembar 2017.  14:05h
Pročitano 1810 puta

Počelo suđenje za ubistvo Vojislava

Pred Višim sudom u Prokuplju, počelo je suđenje za ubistvoVojislava Blagojevića (26) iz sela Vidovača kod Prokuplja koji je podlegao povredama zadobijenih ubodom noža, u tuči koja se desila ispred jedne kafane u Prokuplju.

Sud u Prokuplju Sud u Prokuplju ljubiša mitić

Glavni okrivljeni je D. J. (19) iz Prokuplja koji je uhapšen ubrzo nakon incidenta koji se dogodio u noći između 08. i 09. februara i od tada se nalazi u pritvoru Okružnog zatvora u Prokuplju.

Na današnjem ročištu izjavu je dao vlasnik kafane u kojoj se desio incident, koji je potvrdio da je sve započelo zbog neplaćenog računa od oko 2.000 dinara.

Oko 22 časa su ušla petorica mladića i seli za jednim stolom. Ubrzo zatim ušao je i Vojislav sa još dvojicom drugova. Nakon nekih četrdesetak minuta ja sam bio u kuhinji kafane, kada je supruga rekla „ovo ćeš ti da platiš jer ovi napuštaju lokal“. Tada sam izašao i na vratima primetio osumnjičenog D. J. – priča jedan od svedoka i vlasnik kafane.

On ističe da je na vratima uspeo da uhvati za rame okrivljenog mladića D. J., ali se ovaj otrgao. Seća se da ga je pitao „ko će ovo da plati“, te da je on odgovorio „stavi na račun gazde“.

Tek što sam izašao iz lokala i zakoračio ka ulici, osetio sam jak udarac u potiljak ii od siline pao na beton. Siguran sam da me je tada više osoba šutiralo i udaralo rukama po glavi i telu, ali sam bio okrenut licem ka zemlji te nisam mogao da vidim ko je sve učestvovao u tuči – priseća se svedok.

Posle nekog vremena udarci su prestali i on je ustao, a na ulaznim vratima kafane je video nesrećnog Vojislava.

Ulazeći u lokal primetio sm da je D. J. nešto vadio iz jakne, ali nisam video šta. Bio sam krvav i od supruge tražio peškir, kada sam čuo komešanje i u nekom trenutku čuo da je neko rekao ubiše Vojislava. Primetio sam i da neko lupa na vratima za koje su mi kasnije rekli da ih je upravo Vojislav zaključao nakon ulaska u lokal – tvrdi očevidac.

Na današnjem suđenju saslušana je i majka nastradalog Vojislava koja je vidno uzbuđena i u suzama samo potvrdila da treba goniti okrivljenog.

Treba ga goniti do kraja života. Ubio mi je sina na pravdi boga – odzvanjale su sudnicom reči uplakane majke.

Ona je ponovila da je njen sin bio skroman i mučan mladić koji je od svoje petnaeste godine zarađivao za porodicu, jer je otac invalid a jedina mesečna primanja su im njegova penzija od 13 hiljada dinara.

kafana zlatna ribica

Radio je od malena, mučio se, praktično sve nas izdržavao. Nije ovo zaslužio – dodala je majka Vidosava.

Vojislav je nakon dolaska prokupačke Hitne službe davao znake života, ali je na putu ka Odeljenju urgentne medicineOpšte bolnice „dr Aleksa Savić“ preminuo.

Inače, suđenje će biti nastavljeno i narednih dana ispitivanjem i drugih svedoka tužlaštva i odbrane.

Često potežu nož

Ovo nije prvi incident u Prokuplju u kome se sukobi mladića rešavaju hladnim oružjem, najčešće nožem.

Pre nešto više od godinu dana Ivan S. (29) iz Prokuplja zadobio je tri ubodne rane nožem u na romskoj svadbi u Horvatićevoj ulici u Prokuplju nakon kraćeg verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba.

Ranije je N. J. (19) iz Prokuplja zadobio teške telesne povrede nastale ubodom noža, u tuči koja se dogodila posle ponoći ispred jednog prokupačkog kafića.

2015. godine je takođe u tuči ispred jednog kafića u gradu u kasnim večernjim satima teške telesne povrede zadobio je Milan K. (28) iz Prokuplja, a pre tri godine Dragiša Cakić (46) iz Prokuplja, preminuo je od zadobijene ubodne rane od noža, kada ga je nakon verbalnog a zatim i fizičkog sukoba ubo M. S. (32) iz Prokuplja.

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display