četvrtak, 9. februar 2017.  13:41h
Pročitano 12219 puta

Mladiću zaboden nož pravo u srce

Zbog sumnje da je počinio krivično delo ubisto, policija u Prokuplju je uhapsila D. J. (19) iz Prokuplja, za koga se sumnja da je ubo nožem u srce Vojislava Blagojevića (26) iz sela Vidovača kod Prokuplja, koji je ubrzo nakon toga podlegao povredama.

Ujak u šoku tvrdi da je Vojislav bio maldić za primer Ujak u šoku tvrdi da je Vojislav bio maldić za primer ljubiša mitić

Incident se dogodio u kafani „Zlatna ribica“ u Prokuplju, sinoć nešto posle 22 časa. 

Iako zvanično nije potvrđena informacija, saznajemo da je D. J. sedeo sa društvom u kafani gde su jeli i pili, a nakon toga nisu hteli da plate račun.

vojislav 2

Reagovao je gazda, koji je ušao najpre u verbalni sukob a zatim je došlo i do fizičkog obračuna jer su mladići u društvu sa osumničenim za ubistvo počeli da tuku vlasnika lokala, te je u jednom trenutku njemu u pomoć priskočio nesrećni Blagojević. Navodno je hteo da ih razdvoji.

Sve se odigralo munjevito brzo. Niko nije mogao da predpostavi reakciju jednog od učesnika incidenta, koji je izvadio nož i direktnim ubodom pravo u srce zario nož nesrećnom Vojislavu. Odmah je pozvana Hitna pomoć Doma zdravlja u Prokuplju, ali je već tada bilo jasno da mu nema pomoći – kaže jedan od očevidaca ovog stravičnog događaja.

On tvrdi da je Hitna služba došla ubrzo po pozivu, kao i policija koja je intervenisala munjevito i operativnim radom vrlo brzo identifikovala i uhapsila vinovnike incidenta, koji su pobegli sa lica mesta.

3

Nakon dolaska Hitne službe mladić je davao znake života, ali je na putu ka Odeljenju urgentne medicine prokupačke Opšte bolnice „dr Aleksa Savić“ preminuo. I porede svih pokušaja reanimacije, spasa mu nije bilo – kaže portparol Doma zdravlja Marija Stošić.

Inače, nesrećni Vojislav je živeo sa mlađom sestrom, ocem kome je pre godinu dana odsečena noga zbog šećerne bolesti i majkom, u selu Vodovača dvadesetak kilometara od Prokuplja. Nigde nije radio, praktično je sam izdržavao porodicu baveći se poljoprivredom i stočarstvom. Retko je silazio do grada.

Ceo život se mučio i teško živeo, bio je mladić za primer. Retko je silazio do grada, vremena za provod nije imao i praktično je sve u kući izdržavao radeći teške poljoprivredne poslove. Nikada nije imao problema sa zakonom, a kako čujem ubili su ga kada je hteo da razdvoji neke momke koji su tukli nedužnog čoveka. Bio je spreman uvek da svakom pomogne u nevolji i evo kako je završio, platio je dobrotu glavom – kaže vidno potrešen i u suzama ujak Vidak Popović (43).

On dodaje da nema prave informacije kako je nastradao njegov sestrić, ali je potvrdio da je želeo da pomogne gazdi lokala koga je tukla grupa mladića.

Kada je video kako udaraju gazdu, želeo je da pomogne. Samo je ustao i raširio ruke, tada mu je neki mladić zabo nož u srce – dodaje ujak.

Ujak1

Majka osumnjičenog D. J. još uvek je u šoku i neverici nakon što je iz novina saznala da je njen sin uhapšen. Kaže da ništa nezna i da je niko do sada nije kontaktirao.

– Ništa ne mogu da kažem, svi smo u šoku. Saznali smo iz medija da je moj sin uhapšen i osumnjičen. Sve što želite da saznate, pozovite policiju – prokomentarisala je majka osumnjičenog.

Saznajemo i da je D. J. od ranije poznat policiji za razna krivična dela, najčešće tuče.

Inače, ovo nije prvi incident u Prokuplju u kome se sukobi mladića rešavaju hladnim oružjem, najčešće nožem.

Pre nešto više od godinu dana Ivan S. (29) iz Prokuplja zadobio je tri ubodne rane nožem u na romskoj svadbi u Horvatićevoj ulici u Prokuplju nakon kraćeg verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba.

Ranije je N. J. (19) iz Prokuplja zadobio teške telesne povrede nastale ubodom noža, u tuči koja se dogodila posle ponoći ispred jednog prokupačkog kafića.

2015. godine je takođe u tuči ispred jednog kafića u gradu u kasnim večernjim satima teške telesne povrede zadobio je Milan K. (28) iz Prokuplja.

Pre tri godine Dragiša Cakić (46) iz Prokuplja, preminuo je od zadobijene ubodne rane od noža, kada ga je nakon verbalnog a zatim i fizičkog sukoba ubo Marko S. (32) iz Prokuplja. Tragedija se dogodila oko pola dva posle ponoći u ćevbadžiskoj radnji nastradalog Dragiše, koji je davao zanake života kada je stigla Hitna pomoć, ali je ubrzo nakon toga podlegao povredama. U noćašnjoj tuči ubijen mladić iz Prokuplja

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display