utorak, 1. mart 2016.  15:55h
Pročitano 7954 puta

Sahranjena Nada, u Blacu dan žalosti

Na gradskom groblju u Blacu sahranjena je trinaestogodišnjalinja Nada Bogićević, koju je u subotu na pešačkom prelazu udario auto koji je vozio Nikola Bošković (24) iz Blaca.

Sahrana Nade Bogićević Sahrana Nade Bogićević

U prisustvu velikog broja rodbine, prijatelja, komšija, učenika Osnovne škole “Stojan Novaković” iz Blaca, građana ovog mesta ali i čitave Toplice, oproštajno pismo je pročitala jedna od Nadinih najboljih drugarica.

Mi smo izgubili našu Nadu. Otišla si bez pozdrava. Okrećemo se i tražimo te. Od subote očekujemo nemoguće, da ćemo te naći. Velika bol ujedinila nas je i okupila ovde. Ostala je nada i opomena da će tvoja smrt nešto promeniti i da se ovakve stvari vise neće dešavati – rekla je u potresnom govoru Nadina drugarica, ispred učenika škole.BLACE drugarica cita potresni posmo

Blace je danas u žalosti. Niko u ovom gradu nije ravnodušan prema tragediji koja je zadesila porodicu Bogićević, niti pamti da se išta slično dogodilo u ovom karju.

Presavijeni od bola, vidno pod sedativima za smirenje neutešni su majka Dragana i otac Radoljub. Njima je najteže, uzgubili su jedino dete, na čije su rođenje čekali punih 15 godina.

SAHRANA 2

Sa gubitkom Nade, urušio se čitav njihov život, sve što su imali i želeli, sve za šta su se borili i za šta živeli. Uz poslednji pozdrav, u ime porodice okupljenima se obratio Nadin deda po majci, Milan Dunjić.

Pre 13 godina rodila nam se Nada, nada u život, ljubav, sreću, budućnost. Po prirodi vesela, uvek nasmejana plenila je i osvajala srca svih koji su je poznavali. Sa takvom Nadom vreme leti – kroz plač izgovara deda Milan.BLACE otac i majka nastradale nade foto ljm

Otac i majka već su zanemeli od tuge i bola. Nemoćni su da izgovore vise od dve rečenice.

Vratite nam dete. Idemo i mi sa tobom, šta će nama život – plače majka Dragana i grli sanduk u kome leži njena jedinica.

Inače u Blacu je danas proglašen dan žalosti. Za sutra (sreda) zakazan veliki skup građana na kome će se tražiti odgovornost nadležnih u PU Blace, kao i inicijativa za uvođenje Nadinog zakona, kojim će se tražiti najstrože kazne za vozače pod dejstvom alkohola i saobraćajne nezgode sa smrtnim ishodom poput ove u Blacu kada je nesrećna devojčica pregažena na pešačkom prelazu.IMG 20160229 134445

Kako saznajemo, građani su ljuti na policiju jer nije reagovala na vreme kako bi predupredila tragediju jer po priči meštana vozač ubica je čitav dan šenlučio kolima po gradu pijan i niko ga nije zaustavio.

Oni koji su trebali da zaštite naše dete, a nisu to uradili. Taj manijak je čitav dan šenlučio kolima po gradu, pitam se gde je ta policija i šta je radila. Ovo je malo mesto i svi se znaju. Nije mu ovo prvi put, ali je sada životom platila naša Nada. Mi je ne možemo vratiti, ali ćemo dati podršku građanima da se sankcionišu odgovorni i da se ovakva tragedija ne desi drigoj deci i porodicama, već da se nasilnici kažnjavaju a ne štite  – kaže deda Milan.

Osumnjičeni Nikola Bošković, koji je nakon što je udario devojčicu nastavio da vozi i pobegao sa lica mesta, uhapšen je nedugo zatim. On je u ponedeljak saslušan od strane Višeg javnog tužilaštva u Prokuplju i nakon toga mu je određen pritvor do 30 dana.SAHRANA 5

Bošković se tereti za dva krivična dela i to, teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i neukazivanje pomoći povređenom licu. Zaprećena kazna je do 12 godina zatvora.

Stravično: Vozač priznao da je pregazio devojčicu, branio se da je bio pijan

Autor:  Ljubiša Mitić, BLIC
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display