utorak, 4. septembar 2018.  17:30h
Pročitano 2966 puta

Budžet za vlast u suficitu, za opozicij u deficitu 100 miliona

Izvršenje buđžeta opštine Prokuplje za prvih 6 meseci ove godine, izazvalo je na današnjoj redovnoj Skupštini opštine Prokuplje polemiku i potpuno suprotno tumačenje brojki odbornika pozicije i opozicije, jer je po prvima ostvaren višak prihoda od preko 256 miliona dok je za opoziciju ostvaren deficit u pomenutom periodu za oko 100 miliona dinara.

Sednica SO Prokuplje Sednica SO Prokuplje ljubiša mitić

Nejasnoće u Izveštaju od početka godine do 30. juna, izazvala su preneta sredstva od skoro 352 miliona iz 2017. godine, za koje vlast tvrdi da su sastavni deo budžeta, te da je ukupan prihod u pomenutom periodu viši od 960 miliona dinara, ili 34,48 odsto planiranog.

Preneta sredstva iz 2017. godine su sastavni deo budžeta i računaju se u prihodovnu stranu – tvrde u lokalnoj samoupravi.

Sa druge strane, Gordana Kostić odbornik opozicione DS, kaže da se iz izveštaja koji je pripremila skupštinska služba, a koji je usvojen na današnjoj Sednici, nedvosmisleno vidi da je ostvaren prihod i primanja za prvih 6 meseci  oko 608 miliona, a da je na ime rashoda i izdataka potrošeno preko 703 miliona.pregled

Dodaje da se radi o čistom zamajavanju naroda i pokušaju da se rad nesposobne vlasti koju kontroliše Srpska napredna stranka, predstavi kao uspešan i pozitivan.

Preneta sredstva iz 2017. se ne mogu iskazati kao prihod u 2018. godini i to  svako može da vidi. U stvari se radi o pokušaju da građane obmanu nekompetentnih ljudi koji su zaposeli odgovorne funkcije zahvaljujući članstvu u SNS i iz dana u dan uništavaju ovaj grad iz koga sve veći broj mladih odlazi trbuhom za kruhom jer ne vidi perspektivu opstanka na ovim prostorima – kaže Kostićeva.

Osvrnuvši se na optužbe pojedinih odbornika SNS pa i predsednika opštine Aleksandra Simonovića koji je i sam bio član Demokratske stranke, da su demokrate katastrofano zadužile i uništile grad za vreme vladavine do 2012. godine, Kostićeva naglašava da  posle 6 godina apsolutne vlasti naprednjaka, niko nema prava da kritikuje i da se poziva na predhodnu vlast, jer bi svi ti „kriminalci iz tog vremena“ koji su kršili zakon, do sada već bili u zatvoru.

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display