četvrtak, 20. jul 2017.  15:17h
Pročitano 1396 puta

Nema kupca za Fabriku obojenih metala nakon prve licitacije

Iako je predhodno bilo interesovanja, na licitaciji za prodaju pokretne i nepokretne imovine Fabrike obojenih metala u Prokuplju niko nije ispunio zakonske uslove i uplatio depozit za učešće u licitiranju, tako da će nekadašnji giganta u bivšoj Jugoslaviji kada je u pitanju obojena metalurgija, sačekati novog vlasnika do septembra kada će najverovatnije biti zakazana nova javna licitacija sa istom početnom cenom od 222, 3 milona dinara.

Fabrika obojenih metala Fabrika obojenih metala ljubiša mitić

Stečajni upravnik Dušan Dragojlović ističe da su se tri kupca od toga dva iz Srbije i jedan iz inostranstva, interesovali za kupovinu i uslove licitacije, ali da se niko nije pojavio.

Nemam informacije o tome zašto su potencijalni kupci odustali od licitacije. Pokušaćemo da naredna licitacija bude uspešnija, a početna cena će najverovatnije ostati ista – rekao je Dragojlović.

On nije želeo da kaže ko su bili zainteresovani potencijalni kupci i podseća da je stečajni postupak pokrenut aprila 2016. godine, te da je u međuvremenu doneto i rešenje o bankrotstvu i odluka da se fabrika proda putem javne licitacije.

Na prodaju su objekti, zemljište, proizvodne hale, opremu za livnicu, valjaonicu, laboratorije i druge radionice i postrojenja. Celokupna imovina ove nekada uspešne fabrike pod hipotekom, iznosi oko 4 miliona evra, a početna cena licitacije je upola manja od procenjene vrednosti.

Fabrika FOM, nekada jedna od vodećih fabrika u Prokuplju zapošlavala je oko 1. 500 radnika i imala godišnju proizvodnju od 15. 000 tona mesinga i bakarne trake, trake za novac, legure novo srebro, olova, holšrafa.

Fabrika je već jednom privatizovana iz stečaja 2008. godine za 215 miliona dinara.

Autor:  LJ. M.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display