sreda, 3. februar 2016.  14:01h
Pročitano 1447 puta

Socijalno ugroženi dijabetičari dobili aparate za merenje šećera

U prostorijama Službe Savetovališta za dijabetes u Domu zdravlja u Prokuplju, organizovana je humanitarna akcija u kojima su pacijentima uručeni aparati za proveru šećera u krvi.

Dodela aparata u Domu zdravlja Dodela aparata u Domu zdravlja

Lica koja su dobila aparate za samokontrolu su slabog socijalnog statusa i nisu u mogućnosti da ih kupe a kako lekari kažu, veoma su im potrebni da bi redovno proveravali svoje zdravstveno stanje.

Humanitarna akcija u kojoj je podeljeno 40 aparata za samokontrolu, marke „Baern“, su dar Apoteka Prokuplje koja na ovaj način pokazuje društvenu odgovornost prema zajednici i spremnost da pruži kvalitetnu zdravstvenu zaštitu svim građanima.

Ovo je još jedan primer da Apoteka Prokuplje vodi brigu o pacijentima i da su nam oni u prvom planu. U saradnji sa Domom zdravlja organizovali smo akciju, koja je samo još jedna u nizu. Već narednog meseca Apoteka će donirati Odeljenju pedijatrije ove ustanove najsavremenije aparate za merenje temperature – kaže direktor Apoteka Prokuplje Zlatan Miljković.

Podseća da ustanova na čijem je čelu zajedno sa Domovima zdravlja u Topličkom okrugu ima sardnju i kada je u pitanju realizacija akcija koje zajedno organizuju na terenu poslednjih godina.PROKUPLJE direktor apoteke zlatan miljkovic poklanja aparat pacijentu foto ljm

Inače, Služba savetovališta za dijabetes u prokupačkom Domu zdravlja otovrena je u oktobru prošle godine i do sada se u njoj registrovalo 156 dijabetičara, što prema tvrdnji nadležnih nije konačan broj.

Dr Zorica Momčilović, načelnik službe ističe da su u procesu priključivanja na Nacionalni registar u kome su zavedeni svi dijabetičari u zemlji, što je od velike važnosti za njihov dalji tok lečenja ali i pokazatelj zdravstvenoj zaštiti u zemlji na kome se nivou nalazimo kada je ova bolest u pitanju i na koji način dalje treba delovati.

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display

Najnoviji oglasi