sreda, 23. decembar 2015.  09:53h
Pročitano 7186 puta

Novogodišnja kuća iz bajke

Kuća u naselju “Jabukar” u Prokuplju u vlasništvu porodice Milanović, bez konkurencije je najlepe okićena kuća ne samo u gradu, već i u čitavoj Toplici.

Kuća noću Kuća noću marta mitić, nadja mitić

Dekorisana sa više hiljada lampica i raznim ukrasima i svetlećim figurama ulepšava, ali i uveseljava komšiluk i brojne građane za novogodišnje praznike.

Vlasnik Goran Milanović tvrdi da se tri godine pripremao za ovakav poduhvat, potrošio više hiljada evra, a sve ukrase doneo je iz Danske gde je proveo radni vek i sada je u zasluženoj penziju.PROKUPLJE goran milanovic vlasnik foto ljm

Ideju je osmislio sam, mada priznaje da je neke stvari oko ukrašavanja video i zapamtio u zemlji gde je predhodnih četrdesetak godina živeo i radio i gde se bar prema njegovim rečima tradicionalno kiti dvorište za novogodišnje praznike.

Spremao sam se nekoliko godina da uradim ovo. U Danskoj sam nabavio sijalice, razne figure, kablove. Ni sam ne znam koliko je stotina metara kabla potrošeno i koliko sijalica. Za nešto manje od pet dana uspeo sam da završim kompletno kićenje – kaže Milanović.

Osim dekoracije na fasadi, krovu i ogradi, Milanović je raznobojnim sijalicama okitio letnjikovac, ljuljašku, ukrasno drveće u dvorištu.

PROKUPLJE kuca 2

Od svog doma je napravio kućicu iz bajke, od koje prolaznicima zastaje dah kada prođu ulicom.

Najverniju publiku predstavljaju mališani koji svakodnevno dolaze da se fotografišu pored Deda Mraza i ukrasnih dekoracija.PROKUPLJE letnjikovac

Gotovo da nema deteta u ulici koje nije došlo da se slika, a ne prođe veče da na desetine mališana iz drugih delova grada svrate kako bi fotografijom ovekovečili prizor – priča vlasnik koji kada uključi sve sijalice obasja gotovo celo naselje.

Lampice raznih boja, most, fontana sve se to sliva u jednu celinu i čini kuću i dvorište kao iz novogodišnjih filmova. Tvrdi da se oduvek trudio da se njegovo dvorište u kome nalazi mir i spokoj, razlikuje od ostalih.PROKUPLJE deca iy komsiluka cesto dolaze da se slikaju foto ljm

I narednih godina želim da ovom dekoracijom skrenem pažnju na svoj dom. Planiram još neko iznenađenje koje će krasiti kuću sledeće nove godine. Želim da doteram sve sitnice i obogatim dekorativni material. Kuća će biti još lepša – tvrdi penzioner koje svoje dane provodi na jedinstven način, pripremajući ukrase za ukrašavanje svog doma i time doprinese prazničnoj atmosveri kako u svojoj ulici, tako i u čitavom gradu.PROKUPLJE kuca danju 1

Novogodišnje sijalice svetleće na kući porodice Milanović do dočeka pravoslavne Nove godine, 13. januara.

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(23 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display