nedelja, 1. novembar 2015.  10:25h
Pročitano 1413 puta

Uređuje se korito reke Toplice

Sredstvima Vlade Republike Srbije preko Javnog preduzeća „Srbija vode“, započeti su radovi na uređenju korita reke Toplice u dužini od oko 2. 220 metara.

Radovi na reci Toplici Radovi na reci Toplici dragi stojković

Radovi za koje je izdvojeno 15 miliona dinara izvode se od železničkog mosta na izlazu iz Prokuplja do naselja Draganja, a po planu bi trebalo da se završe u narednih mesec dana.

Nadležni u lokalnoj samoupravi kažu da je ovaj deo ugrožen poplavama posle svake veće kiše i da će se uređenjem korita zaštititi imovina i domaćinstva koja stanuju u ovom delu.

Samo prošlogodišnje poplave nanele su ogromne štete infrastrukturnim objektima, poljoprivrednom zemljištu i meštanima a šteta nastala tom prilikom procenjena je na 64 miliona dinara. Sa početkom građevinskih radova naredne godine, planiran je i početak radova na uređenju Stražavačkog potoka i kod naselja „Mala Guba“ gde se reka izliva i plavi ne samo ovo romsko naselje, već i čitavu Liparsku ulicu u naselju Garić. Radove će finansirati Misija OEBS –a u Srbiji i u toku je izrada tehničko-projektne dokumentacije – rekao je predsednik opštine Prokuplje Miroljub Paunović.

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display