četvrtak, 10. januar 2019.  15:04h
Pročitano 1412 puta

Sela odsečena od sveta, autobusi zaglavljeni, nadležni "čiste po prioritetima"?

Sneg koji od juče pada na teritoriji prokupačke opštine, potpuno je odsekao stanovnike pojedinih sela u brdsko-planinskim predelima, zbog čega ne prestaju apeli nadležnima da im se očisti put do svojih kuća, a situacija je alarmantnija ako se zna činjenica da u većini sela žive uglavnom staračka domaćinstva. I dok meštani prigradskih sela apeluju za pomoć, lokalni funkcioneri uglavnom u terenskim vozilima se vozikaju od mesta do mesta i još uvek "utvrđuju stanje na terenu", a naglašavaju da raspoloživa mehanizacija čisti puteve po prioritetu.

Čišćenje ulica u nadležnosti JKP Hammeum Čišćenje ulica u nadležnosti JKP Hammeum ljubiša mitić

Nadležni u Prokuplju ističu da s obzirom na trenutne vremenske uslove, male su šanse da se uspostave prohodnim svi putni pravci u istom trenutku, s obzirom da je u ovom trenutku visina snežnog pokrivača od 30 santimetara pa do preko 1 metra.

U JKP Hammeumu su zaduženi za čišćenje bočnih ulica u Prokuplju, koje su od jutros prekrivene snegom i pored činjenice da je sva raspoloživa mahanizacija na terenu.

Mašine su juče od 17 časova na terenu i non stop su bile angažovane do 01 sat po ponoći, a od jutros su ponovo od 5 sati na ulicama. Raspolažemo sa 3 traktora sa rasipačima soli i raonikom, kamionom i dve kombinovane mašine sa raonikom – kaže Bratislav Dunjić iz JKP Hammeuma.

Autobuski saobraćaj sa stanice Niš ekspres u Prokuplju se takođe odvija otežano, a pojedine linije ka selima Kostenica, Džigolj, Babotinac su u prekidu.

Saznajemo i da su trenutno 2 vozila Niš ekspresa zaglavljena na trasi ka Bresnici, Klisurici i Mikulovcu.

Iako sa puno problema i snega na kolovozu, svi putevi prvog i drugog reda na teritoriji Topličkog okruga su prohodni a raspoloživa mehanizacija je na terenu i čisti se po prioritetima, bar tako saznajemo u nadležnom Preduzeću za puteve Niš koje održava glavne saobraćajnice u Toplici. Tvrde da je na snazi 24-časovno dežurstvo i da su sve ekipe i mehanizacija non stop angažovane.

Ipak, na mnogim deonicama ima naslage snega na kolovozu od 5 do 10 santimetara, a zbog vetra negde i više, pa se apeluje na opreznu vožnju i posebno da se automobilom ne kreće na put bez zimske opreme.

Na teritoriji Topličkog okruga ima ukupno 383 km puta koje čisti PZP Trace Niš, od toga 227 u Prokuplju i 156 km u Kuršumliji.

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display