ponedeljak, 31. decembar 2018.  16:32h
Pročitano 4300 puta

Poziv nadležnima da ispitaju ko bije neistomišljenike, u suprotnom protesti građana

U zajedničkom saopštenju koje su potpisali nezadovoljni i uplašeni građani Prokuplja, predstavnici opozicionih partija i svi slobodoumni ljudi, a koje je dostavljeno portalu ProkupljeMOJKraj, između ostalog stoji zahtev da nadležne institucije ispitaju čitav slučaj koji se desio pre nekoliko dana, kada je predsednika sindikata Vanju Stojanovića napalo nekoliko radnika, a navodno predvođeni direktorom Turističko sportske organizacije Bratislavom Lukićem.

Oni su ostavili rok od petnaestak dana da se ispita odgovornost ljudi pa i samog direktora, jer će u suprotnom organizovati proteste dok god se ne kazne počinioci fizičkog nasilja.

U pismu redakciji, kaže se da su svi zabrinuti jer se nasilje preselilo u Prokuplju, a da je odsustvo dijaloga i etiketiranje neistomišljenika od strane lokalnih moćnika iz Srpske napredne stranke, samo doprinelo tom ludilu koje je zahvatilo čitavu Srbiju.

Svako ko ne misli kao članovi vladajuće većine izloženi su uvredama, prozivkama, etiketiranju ali i fizičkim napadima. Pitamo se u kojoj to situaciji neko može da dozvoli sebi da fizički napadne svog neistomišljenika kao što se desilo u slučaju Stojanovića, a jedini razlog je što ne pristaje na ponižavanja i jednoumlja koje vlast želi da nam svima nametne. Pitamo se i kako o ovom slučaju niko nije obavestio policiju, da li su oni nakon što se informacija pojavila u medije reagovali, šta je tužilaštvo uradilo po tom pitanju, jer svi znamo da ovo nije običan sukob, već da je pozadina politička i da se radi o nekoj vrsti revanšizma. Tražimo da nadležne institucije urade svoj posao, ali i osudu predstavnika lokalne vlasti, čija je reakcija na prebijanje neistomišljenika od strane SNS direktora, izostala. Želimo da istaknemo da je ovo kap koja je prelila čašu i da se ovakva ponašanja pojedinaca više neće tolerisati, te da ćemo u koliko izostane reakcija, organizovati mirne i demokratske proteste sa određenim zahtevima koje ćemo naknadno formulisati - kaže se izmeću ostalog u pismu.

Dodaju da s obzirom na činjenicu da nema dijaloga i da se građani etiketiraju na podobne i nepodobne, ulica je jedino rešenje gde se može pružiti otpor ovoj nenarodnoj vlasti, od loklanih moćnika do državnih funkcionera.

 

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(9 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display