petak, 28. decembar 2018.  12:08h
Pročitano 1991 puta

Posle Beograda, Kuršumlija! Protesti protiv lokalne vlasti i režima Aleksandra Vučića

Simboličnim otvaranjem nepostojeće fabrike u nekadašnjoj zgradi konfekcije “7. jul” nedaleko od centra Kuršumlije, a za koju je u predhodnom period potpredsednik skupštine Srbije Vladimir Marinković, javno u dva navrata rekao da je otvorena još krajem proleća, stotinka građana Kuršumlije je i zvanično započelo protest protiv režima Aleksandra Vučića i lokalne vlasti u ovoj opštini koju predvodi Srpska napredna stranka.

Protestna šetnja u centru Kuršumlije Protestna šetnja u centru Kuršumlije ljubiša mitić

Organizatori su ponosni na činjenicu da je ovo posle Beograda prvi grad iz unutrašnjosti Srbije koji  organizuje proteste i najavljuju nova okupljanja i narednog četvrtka, kada će se kako kažu okupiti mnogo veći broj građana koji su “poniženi, opljačkani i obespravljeni poslednjih nekoliko godina”.

Sledećeg četvrtka će biti bar duplo više građana i svakog narednog će se širiti protesti koji neće stati dok god ne padne režim Aleksandra Vučića, ali i podanička lokalna vlast u našoj opštini. Oni su privatizovali sve institucije i stavila ih u službi pojedinaca i Srpske napredne stranke. Država se mora vratiti građanima i mi nećemo odustati – rekao je jedan od potpisnika organizacije skupa, Dejan Milošević.

On dodaje da je simbolično otvaranje nepostojeće fabrike, koja je za beogradske funkcionere davno otvorena, slika i prilika života u bajci, nepostojeći svet koji režim pokušava da nametne građanima i da ih ubedi da je sve bolje nego ranije, a kako tvrdi Milošević “realnost je sasvim drugačija”. 

Kuršumlija ostaje bez mladih ljudi, naša deca odoše u Slovačku i Češku da tamo rade i pokušaju da žive i zasnuju porodice. Radna mesta u ovom gradu postoje samo za bogate i za decu lokalnih i funkcionera Srpske napredne stranke ili onih koji ih podržavaju. Tako je u svim gradovima Srbije, samo za njih i njihove ima posla na “državno jasle”. Mi koji mislimo drugačije smo građani drugog reda, vreme je da se narod probudi – dodaje Milošević.

Nezadovoljni građani su se najpre okupili u centru grada i posle kraćeg obraćanja jednog od učesnika skupa uz zvižduke i pištaljke krenulo se u protestnu šetnju ulicama Kuršumlije.protesti

Organizatori ističu da se protesti neće prekidati, održavaće se svakog četvrtka i biće sve masovniji, a u narednom period najavljuje se i njihova radikalizacija u vidu blokade saobraćajnica.

Prisustvo policije tokom održavanja skupa bilo je vidljivo, ali oni nisu ni na koji način ometali šetače i okupljene, a čitav protest je završen mirno i bez ikakvog incidenta.

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display