četvrtak, 27. decembar 2018.  14:26h
Pročitano 7318 puta

Pretučen predsednik sindikata Turističko-sportske organizacije u Prokuplju

Po tvrdnji predsednika Nezavisnog sindikata Turističko sportske organizacije u Prokuplju Vanje Stojanovića, nekoliko radnika uključujući i direktora ove ustanove Bratislava Lukića, pretuklo ga je tokom proslave dana  ustanove i u istom danu kada je podneo dve krivične prijave protiv Lukića zbog sumnje da je zloupotrebio položaj.

Vanja Stojanović pokazuje jednu od povreda na ruci Vanja Stojanović pokazuje jednu od povreda na ruci ljubiša mitić

Stojanović je zadobio lake telesne povrede u vidu posekotine na usni, povrede na ruci, leđima i nogama i trnutno je na bolovanju, a čitav slučaj do danas nije prijavljen policiji, što su nam u prokupačkoj policiji i potvrdili.

On nedvosmisleno smatra da se radi o revanšizmu jer je predhodnih godinu i više dana, bio „najglasniji“ u ukazivanju i nepravilnostima u radu direktora i ustanove, od nepravedne i sistematizacije u kojoj su sve čistačice isterane, do po njemu nezakonitog zapošljavanja pojedinih radnika, koji su kako tvrdi i predvodili njegovo prebijanje na čelu sa direktorom.

Zbog čitave situacije i mog delovanja i rada kao predsednika sindikata, od početka obeležavanja dana ustanove, osećale su se tenzije. U jednom trenutku došlo je do verbalnog sukoba između mene i jednog radnika koji je primljen na određeno, ali se to smirilo bez većeg incidenta. Nakon toga je došlo do verbalnog sukoba sa direktorom, gde je on pokušao da me udari- tvrdi Stojanović.

Kaže da su ostali radnici sprečili veći sukob unutar sale gde se održavala proslava, nakon čega je on izašao.lekarsko uverenje

U tom trenutku, za njim su krenuli direktor i još nekoliko radnika i fizički ga napali.

Uz pogrdne reči, direktor je izašao za mnom i pokušao da se ponovo fizički obračuna sa mnom. Za njim su krenuli i ostali radnici, njih nekoliko i to mahom oni koje sam prozivao u predhodnom periodu i za koje sam tražio da se preispita njihovo zapošljavanje. Nekoliko minuta su me bezočno šutirali, a moj linč su sprečili pojedini radnici koji su se umešali i prekinuli dalje iživljavanje koje je predvodio Lukić – ističe Stojanović.

Direktor Lukić: Nije bilo tuče, Stojanović mene udario

I dok je sindikalac sa lekarskim uverenjem od zadobijenih povreda trenutno otvorio bolovanje i još uvek u šoku onim što je doživeo, direktor Lukić potvrđuje da policija o ovom sukobu nije obaveštena, te da je u stvari Stojanović u dva navrata njega fizički napao, a da on ni ostali radnici nisu uzvratili.

Stojanović je sve vreme provocirao i hteo najpre fizički da se obračuna sa jednim radnikom naše ustanove. Kada smo uspeli da sprečimo veći sukob i sve se završilo na verbalnom prepucavanju, Stojanović je nakon toga prišao mom stolu i pred svedocima pokušao da me udari. Tada je pao, a pojedini radnici su mu pomogli da ustane i izveli ga napolje – prepričava svoju verziju čitavog dogaćaja Lukić.

Potvrđuje da je on izašao za njim iz sale i upitao ga „šta ti sve ovo treba“.

Tada me je Stojanović šutnuo nogom i tu se završava čitava priča, a o svemu što kažem postoje svedoci – tvrdi direktor Lukić.

Stojanović će tokom dana predati medicinsku dokumentaciju advokatu i najavljuje tužbu protiv direktora i radnika koji su učestvovali u sukobu, a u izveštaju lekara specijaliste koji ga je juče pregledao, stoji da je on zadobio povrede u vidu otvorene rane usne i usta, nagnječenja butine, nagnječenja podlaktice i višestruke otvorene povrede potkolenice. 

 

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(23 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display