ponedeljak, 24. decembar 2018.  10:02h
Pročitano 3276 puta

Krivične prijave protiv direktora Turističko sportske organizacije u Prokuplju

Zbog sumnje da je ovog leta na Gradskom bazenu izdao NN licu deo prostora, letnjikovac, kako bi on postavio igraonicu sa bilijarom i stonim fudbalom na otvorenom, ali i što je bez odluke Upravnog odbora dogovorio sa vlasnikom 2 lokala koje je TSO zakupio još 2012. godine isplatu od 590.000 dinara na ime zaostalih dugovanja, predsednik Nezavisnog sindikata TSO Vanja Stojanović je protiv direktora ustanove Bratislava Lukića podneo krivične prijave za zloupotrebu položaja.

Sportska hala Sportska hala foto: arhiva lj.m.

Stojanović sumnja da je ovim odlukama direktor oštetio ne samo firmu, već i gradski budžet i pojašnjava da je bez ugovora i licitacije deo prostora na Gradskom bazenu izdavan tokom leta za mobilijar, a čije korišćenje je naplaćivano kupačima na bazenu, kao i da je samoinicijativno potpisao štetan ugovor o zaostalom dugovanju.

Ugovor koji je potpisan sa fizičkim licem na ime dugovanja za 2 sobe koje je TSO zakupio još 2012. a u dužem vremenskom period nije plaćao nadoknadu, potpisan je iako je diskutabilno kako je nastala ta obaveza, te da li je postojala neka odluka Upravnog odbora ili sudska odluka, kako bi se došlo baš do cifre od 590.000 dinara koliko će TSO platiti  - ističe Stojanović.

On dodaje da smatra da je zbog ovih radnji naneta šteta ustanovi a sumnja i da su njeni akteri imali određenu korist te je podneo prijavu protiv direktora.

Inače, Stojanović najavljuje kzn nakon novogodišnjih praznika na kojoj će izneti druge detalje vezane za rad i poslovanje firme kao i drugim dešavanjima u firmi. 

Sa druge strane, direktor Bratislav Lukić negira da je na bilo koji način oštetio ustanovu na čijem je čelu i tvrdi da je u stvari svojim odlukama pomoga da se smanje troškovi.

Dugovanja sa vlasnikom lokala koji su zakupljeni pre mog dolaska na mestu direktora, bila su mnogo veća ali sam uspeo da se dogovorim i umanjim ih na pomenutu cifru. Uz to, omogućeno nam je da platimo u 3 rate a od toga su 2 već isplaćene- tvrdi direktor.

Što se tiče izdavanja prostora za mobilijar i igraonicu tokom leta, kaže da te usluge nisu naplaćivane i da je time želeo da izađe u susret kupačima i posetiocima bazena da se zabave tokom dana.      

 

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(13 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display