petak, 21. decembar 2018.  16:27h
Pročitano 1855 puta

U prokupačkoj Gimnaziji skratili časove zbog hladnoće, a direktor tvrdi i zbog slave

Dotrajala stolarija i hladne učionice, ali i, kako tvrdi direktor škole Dragoslav Minić, slava Sveti Nikola, razlog su zašto su od 19. decembra skraćeni časovi na 30 minuta u prokupačkoj Gimnaziji.

Gimnazija u Prokuplju Gimnazija u Prokuplju foto: arhiva lj.m.

Minić ističe da časovi biti skraćeni još danas, a da se od ponedeljka nastava odvija redovno.

Zbog hladnoće, ali i jedne od najmasovnijih slava u Prokuplju, odlučili smo da do kraja nedelje skratimo nastavu na pola sata. Očekujemo nešto toplije vreme od naredne nedelje, a nastava će biti normalizovana od ponedeljka - kratko je rekao direktor Minić.

Većnica za obrazovanje Maja Ranđelović nije se javljala na telefonske pozive novinara, tako da nismo uspeli da dobijemo odgovor zašto se tokom godine ništa nije uradilo na rešavanju problema oko grejanja učionica, s obzirom na činjenicu da su i prethodne zime zbog hladnoće u više navrata časovi skraćivani.

Osim toga, sredinom januara došlo je do prokišnjavanja krova, nakon čega je nadležna inspekcija naložila njeno zatvaranje na 7 dana.

Tada je oštećeni deo privremeno saniran i najavljena je kompletna sanacija čitave zgrade, spolja i unutra, ali se do danas ništa nije uradilo po tom pitanju.

Inače, zajednička zgrada Gimnazije i Medicinske škole je jedna od najstarijih u Prokuplju sa tradicijom dugom 120 godina, ali već godinama unazad je u jako lošem stanju.

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display

Najnoviji oglasi