četvrtak, 20. decembar 2018.  08:41h
Pročitano 2242 puta

Laketić povlači tužbu protiv Južnih vesti i novinara

Nakon što se prokupački Osnovni sud oglasio nenadležnim a spor prosledio Višem sudu u Beogradu, narodni poslanik Darko Laketić odustao je od tužbe koju je ranije podneo protiv Južnih vesti, novinara i urednika.

Narodni poslanik Darko Laketić Narodni poslanik Darko Laketić foto: arhiva lj.m.

Posle svega 4 meseca od tužbe protiv Južnih vesti, Laketić je odlučio da odustane od ovog procesa, ali u zvaničnom podnesku nisu navedeni jasni razlozi za to.

Ovim izjavljujem da povlačimo tužbu protiv tuženih u napred naznačenom predmetu - stoji u podnesku.

Prokupačkom sudu je ovaj dokument podnet krajem novembra, a postupak bi i zvanično trebalo da bude okončan nakon izjašnjenja advokata Južnih vesti.

Podsetimo, Laketić je tužbu podneo zbog teksta u kojem su novinari pisali o asfaltiranju puta do kuće njegove žene o trošku Prokupčana, a u kojem su podsetili na prethodni tekst u kojem piše da on poseduje dva stana u Beogradu.

Iako nije tužio zbog teksta o stanovima, niti je imao primedbe na njega, on je tužio medij zbog podsećanja na taj tekst, jer je u međuvremenu, kako je tvrdio u tužbi, prodao jedan od njih.

Sudija u ovom predmetu u prokupačkom Osnovnom sudu bila je sama predsednica suda za koju je Laketić glasao kao narodni poslanik u Skupštini Srbije, a ročište je zakazano ekspresno.

Ipak, nakon ukazivanja advokata Južnih vesti da sud u Prokuplju nije nadležan za medijske sporove, već da je za to zadužen Viši sud u Beogradu, prokupački sud se proglasio nenadležnim.

Autor:  Južne vesti, Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display