ponedeljak, 17. decembar 2018.  16:15h
Pročitano 3321 puta

Potpredsednik i sekretar Skupštine dobili posao u Domu zdravlja

Od ukupno 19 kandidata koji su se javili na oglase za dva radna mesta, posao "za stalno" u Domu zdravlja Prokuplje dobili su zamenik predsednika prokupačke Skupštine Nikola Hadži Lazić i sekretar Saša Anđelković. Direktorka Doma zdravlja Slavica Momčilović odlučila je da zaposli baš ova dva lokalna funcionera iz SNS, ali ne objašnjava zašto su oni bili najbolji od svih prijavljenih.

Dom zdravlja u Prokuplju Dom zdravlja u Prokuplju foto: arhiva lj.m.

Lazić, koji je do juče obavljao funkciju zamenika predsednika Skupštine sa 30 odsto radnog vremena, već je potpisao ugovor o radu na neodređeno kao "inženjer za računarske mreže", iako je pre 2 godine stekao diplomu menadžera na privatnom Univerzitetu “Union-Nikola Tesla” u Beogradu, dok će njegov kolega Anđelković, koji još obavlja posao sekretara sa punim radnim vremenom u Gradskoj skupštini, nakon ostavke pojačati pravnu službu Doma zdravlja kao "pravnik za pravne, kadrovske i administrativne poslove".

Kriterijumi za oba radna mesta su gotovo identični, u konkursu se tražilo visoko obrazovanje, odnosno 240 ESPB bodova, a Momčilovićeva kaže da je sve regulisano u zakonu, te da se držala kolektivnog ugovora za zdravstvene radnike i kataloga radnih mesta Ministarstva zdravlja, tvrdeći da je u redu da računarsku mrežu održava menadžer.

Lazić je potpisao ugovor i danas je od 7 sati na svom radnom mestu, dok će Anđelković u narednom periodu potpisati, a krajnji rok je mesec dana. Za prijem radnika po ovom konkursu nije oformljena komisija, niti sam ja to bila dužna po zakonu da to uradim, tako da sam, nakon pregledane dokumentacije kandidata, donela odluku da zaposlim njih dvojicu jer ispunjavaju sve uslove – rekla je kratko direktorka Momčilović za Južne vesti.

Zbog čega su baš ova dvojica kandidata bili najbolji od svih prijavljenih, direktorka nije želela da obrazloži.sednica so prokuplje 1

Ona napominje i da zakon ne predviđa pravo žalbe eventualno nezadovoljnih kandidata, te je zato odmah po završetku konkursa, koji je trajao 8 dana, donela konačnu odluku u kojoj nema jasno napisanog pravnog leka gde se i kome nezadovoljni mogu žaliti.

I predsednik Skupštine sa funkcije zaposlen kao vozač saniteta

Sredinom ove godine i predsednik Skupštine Dejan Lazić je takođe sa funkcionerskog mesta dobio posao na neodređeno u prokupačkoj bolnici, iako je i za to mesto konkurisalo 6 kandidata.

On je, koristeći rupe u zakonu, na nekoliko dana zamrzao funkciju, potpisao ugovor za vozača saniteta na neodređeno, pa odmah nakon toga zamrzao to radno mesto i ponovo se vratio u fotelju predsednika Skupštine. Čitava “rokada” je urađena za samo 2 dana, od petka do nedelje.

 

Sumnjiva i legalnost izbora direktorke Doma zdravlja

Dr Zoricu Momčilović je sredinom marta odbornička većina izabrala za direktorku Doma zdravlja na predlog Upravnog odbora.

Ipak, zbog toga što je dr Gordana Grujić istovremeno bila član i Upravnog i Nadzornog odbora prokupačkog Doma zdravlja, što po Statutu te ustanove znači da je sama sebe kontrolisala u radu, dovedena je u pitanje i legalnost izbora direktorke Doma zdravlja dr Zorice Momčilović.

Prokupačke demokrate su zbog toga podnele zahtev Inspekciji rada da utvrde nepravilnosti i ponište konkurs, međutim, Inspekcija se kasnije oglasila nenadležnom, pa je odluka većine odbornika u lokalnom parlamentu ostala do danas.

Autor:  Južne vesti, Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display

Najnoviji oglasi