četvrtak, 16. avgust 2018.  11:09h
Pročitano 5037 puta

Parama Prokupčana asfaltiran put do kuće poslanika

Čak 1,1 milion dinara građani Prokuplja su platili asfaltiranje puta dugog 140 m u vlasništvu supruge narodnog poslanika Darka Laketića, koji vodi do njihove kuće. Inače, taj put i nema naziv i teško bi urbanistički gledano i mogao da se podvede pod ulicu, a izlazi na državni put koji nije u ingerenciji Opštine.

Put do kuće u kojoj je prijavljen poslanik Laketić Put do kuće u kojoj je prijavljen poslanik Laketić ljubiša mitić

Put na parceli Laketićeve žene u dužini od oko 140 m je asfaltiran na osnovu Rešenja saobraćajnog inspektora Opštine Prokuplje Milana Jovanovića iz februara ove godine i vodi do dve privatne kuće, a u jednoj od njih je prijavljen boravak narodnog poslanika Laketića, iako on sa porodicom već nekoliko godina živi u Beogradu gde ima i dva stana.

Jovanović je u Rešenju od 5. februara dao rok od 60 dana da Opština Prokuplje "izvrši rekonstrukciju kolovoznog zastora i izgradnju postrojenja za odvodnjavanje atmosferskih padavina i spreči nanošenje šljunačnog materijala-tucanika sa ulice koja se ukršta sa Ulicom Arsenija Čarnojevića, koja je inače deo državnog puta II A reda“.

U javnoj nabavci koja je raspisana na sajtu Opštine Prokuplje krajem aprila ove godine, privatni put vodi se kao "sanacija Ulice Arsenija Čarnojevića, 3. prilaz“, a u odgovoru koje nam je prosledila lokalna samouprava piše da se radi o "kraku Ulice Arsenija Čarnojevića“, koja je inače deo državnog puta Prokuplje - Džigolj i nad kojom lokalna samouprava nema nadležnosti niti je zadužena za njeno održavanje i sanaciju.

U Preduzeću za puteve koje održava ovaj državni put, kažu da je kompletan menadžment ove firme promenjen od početka 2018. godine, pa samim tim ne mogu da daju informacije koje se tiču upravljanja i odluka predhodnog rukovodstva.

Iz lokalne samouprave nezvanično saznajemo da dopis koji bi ukazivao na probleme sa pomenutom ulicom i koji bi "izveo" inspektora na teren nikada nije stigao na adresu Opštine, jer se radi o deonici na kojoj postoji na desetine takvih i sličnih neasfaltiranih tzv. seoskih puteva koji se ukrštaju sa glavnim.resenje

U obrazloženju zašto je asfaltiran baš put u vlasništvu porodice Laketić koji vodi do njihove kuće, predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović kaže da je sve urađeno po zakonu te da se 3 ulice koje se nalaze na periferiji grada ka selu Stražava - Lička, Kordunska i „krak“ Arsenija Čarnojevića koji je i sporan u čitavoj priči, asfaltiraju po Rešenju saobraćajnog inspektora.

Zbog ugrožavanja regionalnog puta usled nanošenja šuta nakon obilnijih nepogoda i padavina, saobraćajni inspektor je doneo rešenje u smislu zaštite regionalnog puta kojim se nalaže Opštini Prokuplje da u datom roku preduzme mere kako bi se sprečilo iznošenje materijala na regionalni put. Jedino moguće trajno rešenje je bilo asfaltiranje tih ulica i time smo rešili jedan veliki problem - kaže se u pisanom odgovoru koji je potpisao predsednik Simonović.

Inače, radi se o kompletnom uređenju tog prostora sa asfaltom širine od oko 3,5 metara, iako pomenuta deonica nema nikakve veze sa Ulicom Arsenija Čarnojevića osim što se ukršta sa njom kao i druge 2 ulice - Lička i Kordunska, koje su asfaltirane i nisu sporne, jer imaju ime i nalaze se u regulacionom planu.

Predsednik Simonović je istakao i da "dobro stanje u budžetu“ omogućava da se u narednom periodu asfaltiraju i ostale ulice, kako na gradskom tako i na seoskom području, a da će prioritet biti strme ulice jer se u tim ulicama javlja i najveći problem nakon padavina.

Autor:  Južne vesti, Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display

Najnoviji oglasi