petak, 10. avgust 2018.  19:12h
Pročitano 2575 puta

Ne lipši magarče do zelene trave

Premijerka Vlade Srbije Ana Brnabić obilazeći prokupačku opštinu prevalila je preko 500 km puta od Beograda i nazad da bi najavila 3 projekta koji će početi, ako u opšte i počnu, najranije u drugoj polovini naredne 2019. godine.

Premijerka Srbije Ana Brnabić Premijerka Srbije Ana Brnabić ljubiša mitić

S obzirom da su svi projekti na "dugačkom štapu", nejasno je čemu beskorisna poseta premijerke koja je iziskivala samo dodatni trošak koji će plaćati narod, u smislu dodatnog angažovanja što uniformisanih što policajaca u civilu, „svite“ koja je pratila premijerku sa desetak luksuznih državnih automobila, stranačke SNS„nesrećnike“ koji su po službenoj dužnosti u radno vreme zanemarivši pacijente i građane koji ih plaćaju, slušali pomalo nejasan monolog Ane Brnabić.

Doduše, mogao se čuti i hvalospev predsednika opštine Prokuplje Aleksandra Simonovića, koji je imao samo reči hvale za vladavinu naprednjaka od 2012. godine, pri tom nije propustio da podseti na ružne stvari iz vremena Demokratske stranke, poput nekontrolisanog zapošljavanja u državnim institucijama.

I ništa ne bi bilo loše u tome da nas sve podseti na to vreme koje nije bilo dobro a što su demokrate osetile na svojoj koži padom sa vlasti, da predsednik Simonović kada je već govorio o bahatom stranačkom zapošljavanju u vreme „žutih lopova“ nije zaboravio da podseti prisutne kada, ko je njega, kako i po kom konkursu zaposlio, te da odgovori da li su mu  ti isti lopovi iz „žutog preduzeća“ dali radno mesto, da li je on bio njihov kadar?, čime je samim tim i sam doprineo zaduživanju budžeta a sve na teret ni krivih ni dužnih građana Prokuplja.

I ne samo on, u lokalnoj vlasti danas sede mnogi, u stvari većina perjanica iz tog „nesrećnog“ vremena DS.

Nejasno je samo hoće li dodatni „ćar“ premijerka imati u koliko „poštujući zakon“ naplati i putne troškove i korišćenje automobila, poput nekih naših „dušebrižnika“ koji se u našem interesu dano-noćno vozikaju širom Srbije i pri tome iz državne kase naplaćuju milionske iznose na godišnjem nivou, o čemu ćemo ponovo pisati u narednih nekoliko dana. 

Šta je zapravo Brnabićka danas obećala u Prokuplju

Premijerka je najavljujući 3 važna projekta za koje tvrdi „da će promeniti život građana Prokuplja na bolje“, istakla da će industrijska zona privući investitore, novo spajanje bolnice i Doma zdravlja u Zdravstveni centar doprineti kvalitetnijem lečenju pacijenata ali je posebno istakla da je najvažnije za čitavu Toplicu izgradnja auto-puta za koji kaže da je „put mira“ od Niša preko Merdara, Prištine, Tirane do Drača, koji je prema ranijim najavama od pre dve godine, već trebalo da se uveliko radi. 

Ono što je važno je da je za ovaj projekat izrada tehničke dokumentacije pri kraju, kao i razgovori sa Evropskom investionom bankom, pa se početak može očekivati već naredne godine. Prva deonica koja će se raditi je od Niša do Pločnika – rekla je Brnabić.

Govoreći o izgradnji industrijske zone, Brnabićka je istakla da se očekuje vrlo brza realizacija i da su ostale još neke formalnosti koje se tiču imovine, odnosno zemljišta.

U drugoj polovini naredne godine krenuće realizacija i privođenje nameni zgrade Doma zdravlja kako bi se u njoj izmestila prokupačka Opšta bolnica „dr Aleksa Savić“, i sve ponovo spojilo u Zdravstveni centar koji smo imali do pre desetak godina.

Vrlo važno i značajno za građane je svakako i adaptacija i rekonstrukcija postojeće zgrade Doma zdravlja i privođenja nameni ovog prostora od oko 30. 000 kvadrata kako bi se u njoj izmestila prokupačka bolnica koja pokriva sve četiri opštine Topličkog okruga. Investicija je vredna preko 2,5 milijarde dinara i država će finansirati njenu realizaciju – dodala je Brnabić.

Rečeno je da se radi o veoma ozbiljnom projektu koji će biti realizovan u dve faze, a prva bi mogla otpočeti do kraja sledeće godine, po završetku izrade projektne dokumentacije.

Brnabićka je nakon posete Prokuplju, obišla i opštinu Kuršumlija gde se sastala sa čelnicima lokalne samouprave.

Tokom obilska ove opštine, ona je posetila Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju „Žubor“  u Kuršumlijskoj Banji koja je zatvorena 2004. godine i čija prodaja i privatizacija je najavljena početkom ove godine, a nedavno je zbog “visoke cene" poništena.

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display