četvrtak, 2. avgust 2018.  16:13h
Pročitano 6911 puta

Slavio dolazak Vučića i otvaranje novih radnih mesta u Prokuplju, pa dobio prekršajnu prijavu od policije

 

Zbog navodne buke i remećenja javnog reda prokupačka policija je podnela prekršajnu prijavu protiv Vanje Stojanovića, radnika Turističko sportske organizacije, iako on tvrdi da je spornog 16. marta sa „grupom estradnih umetnika iz Prokuplja, slavio dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Prokuplju koji je toga dana otvorio novi pogon jedne strane firme u gradu i najavio otvaranje 450 novih radnih mesta“.

Vanja Stojanović sa muzikom na suđenje Vanja Stojanović sa muzikom na suđenje ljubiša mitić

Stojanović je danas uz pratnju istih muzičara stigao do zgrade suda gde je trebalo da se održi prvo ročište po prijavi, ali je ono zbog štrajka advokata odloženo do daljeg. (VIDEO)

 

On se pita kome je zasmetalo to što je ovako važan datum za grad i čitav Toplički kraj proslavio na svoj način, uz muziku i trubače.

Očigledno da neko ne želi napredak ovom gradu. Kada sam čuo da naš predsednik Vučić dolazi sa namerom da otvori novih 450 radnih mesta, želeo sam da to proslavim. Od semafora kod škole „9. oktobar“ do sportske hale pratili su me „estradni umetnici“ jer sam imao nameru da još više dam na značaju ovako važnom događaju za naš grad – kaže Stojanović.

Napominje da je policija reagovala po prijavi iz sportske hale, jer je navodno remetio javni red i mir time što je muzika svirala ispred njihovih prostorija.

Policija je nakon toga tražila od mene da dam izjavu u svojstvu građana. Smatrao sam da od toga neće biti ništa i da će prijava biti odbačena, međutim policija očigledno nema drugog posla nego da se bavi nebitnim stvarima. Uz čast izuzecima koji odgovorno rade svoj posao, pojedinci pod pritiskom politike podnose prijave bez osnova i time žele da skrenu pažnju sa mnogo važnijih tema koje se dešavaju u gradu pa i u čitavoj zemlji, a kojima niko ne želi da se bavi. Preporučujem im da pre nego što podnesu sledeće prijave običnim građanima koji slave uspeh našeg predsednika Vučića koji je nedavno nagrađen i plaketom Svetog Prokopija,  zavire u dosije pojedinih političara i da vide koliko nekretnina imaju, kako su se obogatili, da ispitaju odakle im pare, kako se podižu lažni putni troškovi za fiktivna putovanja do fiktivno prijavljenih adresa stanovanja, da ustanove ko to u Prokuplju ucenjuje, trguje i pregovara sa obespravljenim radnicima i građanima, da počiste u svojim redovima nepravilnosti u radu – ističe Stojanović.

Dodaje da se neće pomiriti sa plaćanjem prekršajne prijave i da će angažovati pravni tim advokata, te da će navodno „oštećeni“ morati da dokažu kolika je to bila buka koju su pravili estradni muzičari koje je angažovao i da će iskoristiti sve zakonske instance u zemlji kako bi dokazao da nije učinio prekršaj koji mu se stavlja na teret.vanja vucic

Podseća da je istog dana imao i još jedan razlog za slavlje jer je primio rešenje Inspekcije rada nadležnog ministarstva, gde je sa još tri radnice vraćen na posao nakon što je ranije zbog navodnog učešća u štrajku dobio otkaz od strane poslodavca.

stojanovic 1

Kasnije je Stojanović podneo i krivičnu prijavu protiv lokalnog funkcionera SNS Zlatana Miljkovića koji je nekoliko meseci tajno pregovarao sa otpuštenim radnicima i obećavao im da će ih vratiti na posao „ako ne talasaju“, a nakon što je obećanje propalo Stojanović je zatražio zaštitu tužilaštva, kao i prijavu inspektoru rada, međutim do danas ishod tih prijava je još uvek nepoznat.

stojanovic 2

Tvrdi i da će na svakom narednom ročištu do zgrade suda dolaziti uz pratnju istih estradnih muzičara jer smatra da time ničija prava ne ugrožava, jer bi u suprotnom policija svakog vikenda pa i radnih dana trebalo da piše prijavu najčešće mladim bračnim parovima koji se venčavaju u opštini a muzika ih uveseljava po izlasku na platou ispred ove zgrade, a ne retko i prati centralnom gradskom ulicom do crkve Sveti Prokopije gde se nakon građanskog obavlja i crkveno venčanje.

 

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(9 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display