petak, 8. jun 2018.  19:04h
Pročitano 6287 puta

Buđenje! Prokupčani na sat vremena blokirali saobraćaj

Nekoliko stotina građana Prokuplja okupilo se svojim automobilima na ulazu u Prokuplje iz pravca Niša, u ulici Vuka Stefanovića Karađžića gde su kod semafora blokirali saobraćaj i time dali svoj doprinos protestu koji se organizuje u svim većim gradovima širom Srbije.

Tokom jednočasovnog protesta koji je održan u Prokuplju, vozači nezadovoljni cenom goriva blokirali su na jedan sat, od 17 do 18 časova glavnu saobraćajnicu, a ubrzo je napravljena i velika gužva jer su automobili pristizali sa svih strana i svi su želeli na neki način da podrže akciju.

Kod semafora je viđen i veliki broj građana koji su takođe pružili podršku vozačima.

ljudi 

Blokada saobraćaja je protekla bez nervoze i bez incidenta, pa se stiče utisak da su čak i oni koji su se ne svojom voljom slučajno zatekli, podržali protest.

Policija je samo pomagala u regulisanju saobracaja i nije ometala blokadu.Svetlana sneza marija

Ovo je buđenje građana Prokuplja koji polako shvataju da oni koji nas predstavljaju i upravljaju gradom, a pre svega političari, treba da služe nama, a ne mi njima. Dozvolili smo da se čitav sistem predodredi malom broju ljudi i vreme je da to promenimo, da svako radi svoj posao i da za to polaže račune. Lopovima koji su uzurpirali vlast, polako ali sigurno dolazi kraj. Pravda jeste spora, ali je uvek dostižna. Nećemo dozvoliti da nas kradu na akcizama i gorivu, da svi iz dana u dan živimo gore, a da nam pričaju bajke o boljem životu - kaže jedan od okupljenih na protestu.

On dodaje da je skup organizovan spontano i putem društvenih mreža a da je najavljeno da će se blokada nastaviti i sutra u isto vreme, s tim da se ne isključuje ni radikalizacija, odnosno potpuna blokada saobraćaja do ispunjenja zahteva, a što će zavisiti I od organizacije u drugim gradovima.

Gorivo iz dana u dan skuplje

Od početka godine gorivo u Srbiji poskupelo je 8,79 dinara za litar, dok je dizel otišao za 11,30 dinara.

Nakon poslednjeg poskupljenja, benzin od 95 oktana košta 152,02 dinara po litru, evrodizel 161,71, dok su skuplje kategorije goriva dostigle cenu od 167 dinara.

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display