četvrtak, 24. maj 2018.  09:58h
Pročitano 12866 puta

Poslanik iz Prokuplja naplaćivao putne troškove, iako ima dva stana u Beogradu

Iako poseduje 2 stan u Beogradu od po 90-etak kvadrata, narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije dr Darko Laketić (SNS) je samo tokom 2017. godine na ime putnih troškova i naknade za korišćenje sopstvenog automobila, sa blagajne podigao 608.363 dinara u neto iznosu, ili nešto više od 50 hiljada dinara mesečno.

Narodni poslanik Darko Laketić sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Prokuplju Narodni poslanik Darko Laketić sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Prokuplju foto: arhiva lj.m.

Laketić koji je već u drugom mandat narodni poslanik iz Prokuplja, prijavljen je na adresi stanovanja u Prokuplju, ali niko nema nedoumice da već nekoliko godina živi sa porodicom u Beogradu.

On nije želeo da komentariše na osnovu čega i kog dokumenta na blagajni Narodne skupštine uzima novac, ali je istakao da ono čime se bavimo je sramota.

Piši šta hoćeš, ako ćeš time da se baviš. Ja sam apsolutno radio sve po zakonu, ali van pameti je čemu sve ovo. Nemam šta da kažem i nemoj da me zoveš više – prokomentarisao je u telefonskom razgovoru Laketić pitanje novinara da li i kako naplaćuje putne troškove, a nakon toga je prekinuo vezu.

Osim putnih troškova i "navodnog" korišćenja sopstevenog vozila od 608.363 neto odnosno 667.265 dinara bruto, Laketić koji nije na stalnom radnom odnosu u Narodnoj skupštini, za isti period prošle godine naplatio je poslanički dodatak, paušal od 327. 840 neto ili 518.734 dinara bruto novca građana Srbije.Informacija skupstina

I u 2018. godini, Laketić je na ime putnih troškova za prva 4 meseca sa blagajne podigao 129.517 dinara neto, odnosno 141.713 bruto i paušal od 86.058 neto dok je bruto iznos 136.167 dinara.

Inače, da postoji nelogičnost sa njegovim fiktivnim mestom stanovanja i realnom činjenicom gde stvarno živi, pokazuje i zvaničan podatak koji smo dobili iz KBC „Dragiša Mišović“ u Beogradu, gde je stalni radni odnos na neodređeno vreme zasnovao još 2014. godine.

Radnopravni status dr Laketića je radni odnos na neodređeno vreme, sa nepunim radnim vremenom, na radnom mestu pomoćnik direktora za medicinske poslove – potvrdili su u pismenom dopisu sa beogradske klinike “Dragiša Mišović”.

Prema dostupnim podacima, Laketić koji je i predsednik opštinskog odbora SNS u Prokuplju je i tokom 2014. godine, na ime putnih troškova i sopstvenog prevoza naplatio 925.992 dinara u neto iznosu za godinu dana.

Laketić je od nedavno u žiži javnosti a nakon što je na predlog predednice parlamenta Maje Gojković skupština prihvatila formiranje komisije koja bi se bavila posledicama NATO bombardovanja, za čijeg predsednika je izabran upravo poslanik iz Prokuplja.

Završio je 2000. godine Medicinski fakultet u Prištini, magistrirao 2005. godine na Medicinskom fakultetu u Nišu, gde je 2007. godine specijalizirao urologiju, a 2010. godina doktorirao.

Od 2000. godine zaposlen je u prokupačkoj Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“, a do imenovanja za pomoćnika ministra zdravlja oktobra 2013. godine, bio je jedno vreme i direktor prokupačke „Gradske apoteke“.

Ostalo nejasno kako je sa njegovog broja poslata preteća poruka novinaru 

Krajem aprila 2013. godine sa telefonskog broja koji se vodi na ime Darka Laketića tada predsednika Okružnog odbora SNS u Prokuplju, stigla je preteća poruka novinarki iz Prokuplja.

Prijateljski te opominjem da paziš šta radiš i šta pišeš. Zaobilazi SNS, mene i moje ljude u širokom luku. Ako ti nešto nije jasno zovi mene, ne mešaj i ne zovi druge ljude jer ti oni ništa ne mogu pomoći ako ti "brljaš" kao do sada - pisalo je u poruci.

 Policija je obaveštena o ovom slučaju, a iz Tužilaštva su dali nalog da se pokrene postupak i utvrdi ko stoji iza poruke.800x600 poruka sms

Nakon dve godine, zbog zastarelosti 2015. god. se odustalo od slučaja  jer navodno nije moglo da se utvrdi ko je tačno poslao poruku.

Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala nemaju mogućnosti da izvrše dodatnu proveru u cilju utvrđivanja da li je preteća poruka 28. aprila 2013. upućena  na drugi način osim mobilnim telefonom, niti da osim raspoloživih podataka otkriju koje je lice moglo da uputi ovakvu poruku – pisalo je u obaveštenju Tužilaštva.

Laketić je tada demantovao da je poslao tu poruku, optužio novinarku da je sve izmislila i protiv nje podneo krivičnu prijavu, ali je Tužilaštvo to vrlo brzo odbacilo.

Autor:  Južne vesti, Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(18 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display