petak, 18. maj 2018.  15:17h
Pročitano 2855 puta

Neobičan zahtev, Bojan iz Kuršumlije traži da u zatvor povede krave, svinje i kokoške

Nakon što mu je stigao poziv za izdržavanje kazne zatvora, a on ponudio da kaznu izdržava sa stokom koju poseduje na svojoj farmi jer navodno nema ko da se brine o životinjama, iz Prekršajnog suda u Prokuplju ističu da je Bojan Radovanović (36) iz Novog sela kod Kuršumlije više puta kršio Zakon o bezbednosti saobraćaja, te da će 22. maja, ipak morati iza rešetaka i to sam.

Bojan Radovanović iz Kursumlije Bojan Radovanović iz Kursumlije

Predsednik Prekršajnog suda Slađana Drašković demantuje informacije koje su se pojavile u medijima da Radovanović ide na izdržavanje kazne zbog neregistrovane prikolice, već da se radi samo o jednom od nekoliko teških prekršaja koje je napisala tokom kontrole kuršumlijska saobraćajna policija.

Od 5 prekršaja koja mu se stavljaju na teret u prekršajnoj prijavi policije, bar 3 su po zakonu o bezbednosti saobraćaja teška dela protiv bezbednosti, poput vožnje bez dozvole i pod zabranom, u pijanom stanju, odbijanju alkotestiranja – tvrdi Drašković.

Naglašava da je sud posebno bio „blagonaklon“ prema Radovanoviću baš zbog situacije u kojoj se nalazi i da su mu na desetine puta izlazili u susret tako što su mu omogućili da plati kaznu na rate ili da je odloži na određeni period.

Predsednik suda Sladjana Draskovic sa bogatom arhivom prekrsaja Bojana Radovanovica

Na žalost, Radovanović je svaki put zloupotrebio našu toleranciju i želju da mu pomognemo i da ga uvedemo u sistem kako bi počeo da poštuje organe i zakone Republike Srbije. Nema razloga da on bude iznad i privilegovaniji od bilo kog građanina i sada će morati u zatvor – dodaje Drašković.

Ona dodaje da je predhodnih nekoliko godina u 15-etak policijskih prijava i zahteva Bojan Radovanović napravio preko 30 prekršaja od kojih se oni najteži ponavljaju, poput upravljanja motornim vozilom pod zabranom, bežanja sa lica mesta, vožnje u pijanom stanju, odbijanja alkotestiranja i dr.

Inače, pre nekoliko dana, a nakon što mu je stigao poziv za zatvor, Bojan Radovanović je uputio dopis prokupačkom Okružnom zatvoru da životinje sa svoje farme, 26 krava, petnaestak svinja, kokoške, povede sa sobom i da se brine o njima na zatvorskoj ekonomiji, a da svi proizvodi u tom period ostanu ovoj ustanovi.

Živim sa bolesnom majkom o kojoj će se dok sam u zatvoru brinuti rođak, ali stoku nemam kome da ostavim. Poslao sam dopis predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i očekujem da mi pomogne. Ja nisam nikoga ubio, neka mi daju nanogicu i da kaznu odležim u svojoj kući. Kad mogu kriminalci, pevači, ubice i lopovi, zašto ne bi mogao i ja koji sam vozio neregistrovanu prikolicu – kaže Radovanović.

Priznaje da mu ovo nije prva kazna i ističe da je već ležao 5 dana zatvora i platio oko 550.000 dinara na ime kazni po ranijim prekršajima.

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display

Najnoviji oglasi