ponedeljak, 23. april 2018.  14:52h
Pročitano 3266 puta

Milovanović i Ružić podržali projekat opštine Prokuplje sa 11, 5 miliona dinara

Zahvaljujući Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu čiji je šef kabineta Prokupčanin Dejan Milovanović, opština Prokuplje je za realizaciju projekata rekonstrukcije i sanacije krova, kao i sanaciju fasade zgrade Opštinske uprave Opštine Prokuplje, dobila 11, 5 miliona dinara.

Sa potpisivanja ugovora u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu Sa potpisivanja ugovora u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu foto: Opština Prokuplje

Tako će lokalna vlasat u Prokuplju uz pomoć Fonda nadležnog ministarstva, ali i pre svega angažovanjem Milovanovića rešiti dugogodišnji problem jedne od najstarijih i najprestižnijih zgrada u Prokuplju, koja je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika.

Milovanović je nedavno u Prokuplju razgovarao i obećao pomoć lokalnoj prokupačkoj vlasti uz konstataciju da je dolaskom Branka Ružića na čelu ministarstva i njegovi postavljenjem za šefa kabineta, Fond za lokalne samouprave uvećan 32 puta.

Veliko mi je zadovoljstvo da smo kao nadležno ministarstvo uspeli da podržimo projekat opštine Prokuplje. Nedavno sam tokom obilaska ove opštine obećao da će Ministarstvo pogledati sve projekte za koje aplicira Prokuplje, te da ćemo se truditi da dobar deo finansijski podržimo – rekao je Milovanović.

On naglašava da je važno za Prokuplje da ima dobre i realne projekte, a da će on kao šef kabineta uticati da se oni sagledaju na pravi način i pomoći da se realizuju u interesu svih građana i stanovnika prokupačke opštine.

PROKUPLJE dejan milovanovic

Milovanović dodaje da je upoznat i sa drugim projektima od interasa za građane Prokuplja kao što je  projekat zatvorene zelene pijace, kao i o reformi javne uprave.

Podršku iz Fonda za lokalne samouprave dobilo je 59 opština i gradova Srbije, a cilj ovog programa jeste da se pomogne lokalnim samoupravama u poslovima koji su njihova izvorna nadležnost, a da im je podrška potrebna govori i činjenica da je 120 lokalnih samouprava prijavilo 171 projekat. 

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display