ponedeljak, 12. mart 2018.  14:23h
Pročitano 2698 puta

Obeleženo 15 godina od Đinđićevog ubistva

Simbolično u pet do 12, prokupačke demokrate su polaganjem venaca na spomen bistu ispred Sportske hale „Dr Zoran Đinđić“ u Prokuplju, obeležile 15-godišnjicu ubistva premijera koji je rodom iz ovog kraja.

Članovi DS ispred spomen biste u Prokuplju Članovi DS ispred spomen biste u Prokuplju ljubiša mitić

U prisustvu pristalica i obožavaoca lika i dela ubijenog premijera Đinđića, istaknuto je da je na današnji dan pre 15 godina ubijen najveći reformator Srbije.

Rečeno je da je Đinđić bio čovek ispred i iznad svog vremena za kojim Srbija i danas žali, te da je krajnje vreme da se građani probude jer aktuelna vlast srlja u propast i uništenje zemlje.

Ubistvom Đinđića, umrla je i vizija Srbije koju je imao. On je počeo da gradi slobodnu i modernu zemlju. Sve njegove misli, energija i političko iskustvo bilo je okrenuto ka budućnosti. Pucanj u njega, bio je pucanj u sve nas – rekao je između ostalog predsednik OO DS u Prokuplju, Slaviša Momčilović.

Momčilović naglašava da DS ima snage da i u teškim trenucima iznedri nove mlade, pamtene, obrazovane i kreativne ljude pune ideja, energije i entuzijazma koji će pokrenuti Srbiju.predstavnici ds polazu cvece

Spomenik Zoranu Đinđiću napravljen 2007., a otvoren 12. marta 2008. godine i za sada je jedini je spomenik pokojnom premijeru u Srbiji. 

Zanimljivo je da niko od predstavika Turističko sportske organizacije koja je osnovana zahvaljujući izgradnji sportske hale i koja i nosi ime ubijenog premijera nije našao za shodno da oda poštu Đinđiću, iako su godinama zaposleni i primaju platu zahvaljujući njemu jer je objekat izgrađen isključivo njegovom inicijativom. 

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display