utorak, 26. decembar 2017.  16:45h
Pročitano 3557 puta

Nakon što je opozicija napustila sednicu, Prokuplje dobilo nerealan budžet

Iako je izvršenje bužeta u ovoj godini od planiranih 1, 2 milijarde dinara oko 75 odsto, lokalna vlast u Prokuplju je na današnjoj sednici usvojila po mnogima „prenaduvan“ i nerealan budžet za 2018., a koji je za polovinu veći od predhodnog i iznosi 1, 8 milijardi dinara.

Sednica SO Prokuplje Sednica SO Prokuplje ljubiša mitić

Usvajanju budžeta opštine Prokuplje za narednu godinu je predhodila burna rasprava opozicionih i odbornika vladajuće većeine, a nakon teških reči i uvreda upućenih od strane kolega iz SNS, pet odbornika Demokratske stranke je napustilo skupštinsko zasedanje.

Naime, pokušavajući da za skupštinskom govornicom odgovori na optužbe da je za sve loše u gradu kriva Demokratska stranka i vlast do 2012. godine, odbornik ove stranke Slaviša Momčilović je podsetio da veliki broj prisutnih u sali i koji su deo aktuelne vlasti, većina potiče baš iz te „ozoglašene“ DS.

Srpska napredna stranka već pet godina ima apsolutnu vlast u Prokuplju i u tom periodu trebalo je da sve u šta sumnjaju, provere nadležni organi. Slažemo se da se imenom i prezimenom kaže ko je bilo šta uradio protivzakonito u vreme bivše, kao što tražimo i odgovornost aktuelne vlasti. Javno postavljam pitanje, kolike su kamate od 2012. godine na dugove koje su zatekli. Tvrdim da su mnogo veće od glavnice – rekao je između ostalog Momčilović.

Za vreme njegovog izlaganja, iz klupa u kojima sede odbornici SNS neko je dobacio „bolje se pokri ušima i ne se**i“, što je doduše predsednik Skupštine Dejan Lazić (SNS) sankcionisao opomenom dvojici svojih odbornika.PKmojKraj sednica so prokuplje 2

I pored toga, ubrzo je pet odbornika Demokratske stranke napustila zasedanje lokalnog parlamenta, gde je nakon toga i usvojen budžet za predstojeću godinu, za koji većina tvrdi da je nerealan i loše urađen, te da će i ove godine najveći deo biti potrošen na plate zaposlenih.

Osim toga, planirano je da se za kapitalne projekte utroši 188, 5 miliona dinara gde će se 20 miliona utrošiti za izgradnju pristupnih saobraćajnica za buduću pijacu, 35 miliona za održavanje zgrada, a deo novca građana Prokuplja utrošiće se i na socijalu 24, 5, zdravstvo 13, obrazovanje 265 miliona dinara.

Inače, dodatnu glavobolju lokalne vlasti predstavlja izvršna sudska presuda Univerzal banke, po kojoj će opština Prokuplje do polovine janura morati da isplati 202 miliona dinara, što će i u predstojećoj godini otežati i onako zapostavljene infrastrukturne i druge radove neophodne za funkcionisanje i u interesu svih građana.

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display

Najnoviji oglasi