utorak, 5. decembar 2017.  10:07h
Pročitano 4193 puta

Potpisan ugovor, opština kupila Toplicu za 38 miliona dinara

Za cenu od 38 miliona dinara ili oko 320 hiljada evra, prokupačka opština je tokom jučerašnjeg dana zaključila ugovor o kupovinu DSK Toplice, koji je nakon toga i overen kod notara.

Prostor nekadašnje DP Toplice Prostor nekadašnje DP Toplice foto: arhiva

Time je završena nedoumica oko preuzimanja ovog nekadašnjeg uspešnog preduzeća koje je krajem maja 2007. godine privatizovano iz stečaja za 24 miliona dinara što je po tadašnjem kursu bilo oko 295 hiljada evra. Tadašnja Agencija za privatizaciju je oglas za prodaju raspisala sredinom decembra 2006. godine.

oglas stecaj 8297 2007 04 231 copy

Predsednik opštine Prokuplje Aleksandar Simonović je nakon potpisivanja ugovora najavio brzo premeštanje zaposlenih radnika JKP “Hammeum” u kupljeni prostor.

To će zavisiti od odluke nadležnih u “Hammeumu”, ali se nadam da će to brzo uraditi. Većinu radova na adaptaciji tog prostora će raditi zaposleni u preduzeću, tako da ne očekujemo veće dodatne troškove – rekao je Simonović.

On naglašava da je kupovina nekadašnje Toplice od izuzetnog značaja za opštinu jer su sadašnji izdaci za zakup prostora na nekoliko lokacija gde su smešteni zaposleni u “Hammeumu” veliki te da će se time napraviti ogromna ušteda u budžetu.PROKUPLJE prazna hala toplice

Međutim, iako u lokalnoj samoupravi tvrde da je sve urađeno po zakonu prilikom ove transakcije te da je ispoštovana procedura, opozicija ima drugačije mišljenje pa je pre nekoliko dana podneta i krivična prijava protiv predsednika opštine Aleksandra Simonovića i drugih odgovornih lica, zbog kako demokrate sumnjaju nepoštovanja procedure i time što je preduzeće kupljeno direktnom pogodbom bez adekvatnih procena relevantnih službi.

Dosadašnji vlasnik DSK Toplice je izvesni Zoran Stanovčić iz Herceg Novog, a upućeni kažu da su zgrade, kancelariski prostor i proizvodne hale nekadašnje Toplice potpuno oronule te da je potrebna kompletna rekonstrukcija.

Verovatno će pravo stanje i procenu adaptacije uradiće nadležni u “Hammeumu” nakon što se uvedu u taj prostor.

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display