sreda, 12. jul 2017.  09:50h
Pročitano 1317 puta

Udruženje radno angažuje 26 osoba na tri meseca

U naredna tri meseca 26 osoba biće angažovano u okviru projekta “Zajedno u Udruženju i Dnevnom boravku Sunce” koji realizuje Udruženje za mišićne i neuromišićne bolesti Topličkog okruga a zaposleni će pomagati članovima oko kućnih poslova, obilaziti članove, plaćati im račune, kupovati hranu.

Dnevni boravak "Sunce" Dnevni boravak "Sunce"

Projekat će biti realizovan u Dnevnom boravku “Sunce” u selu Vodice kod Prokuplja, gde će šest radnika iz socijalno ugroženih porodica pomagati obolelima od mišićnih i neuromišićnih bolesti, polaznicima ove ustanove.

U drugom delu projekta radiće 20 osoba koje će u naredna tri meseca po kućama i stanovima obilaziti članove udruženja, stara i iznemogla lica i osobe sa invaliditetom.

Po kućama će stručna lica i gerentodomaćice meriti pritisak i šećer u krvi, kupovati namirnice, lekove, plaćati račune, voditi računa o higijeni korisnika i stanova, popravljati sitnije kvarove i druge poslove – rekao je tehnički sekretar Udruženja Dragoslav Petrović.

On podseća da je Udruženje predhodnih desetak godina realizovalo na desetine projekata u kojima je radno angažovanje dobilo više stotina Prokupčana. 

 

Autor:  LJ. M.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display